La sociolingüista Vanessa Bretxa guanya el premi Jaume Camp

La Festa de les Lletres Catalanes d'Òmnium Cultural al Vallès Oriental ha guardonat la revista Vallesos en periodisme i Núria Pujolàs en poesia, entre d'altres

per Marta Vilageliu , Granollers, 29 de novembre de 2014 a les 00:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Entrega dels premis de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. Foto: M.V.


Òmnium Cultural ha entregat avui al vespre els premis que reconeixen la feina de professionals i artistes del Vallès Oriental que potencien i fomenten l'ús del català a la 25ena edició de la Festa de les Lletres Catalanes de la comarca.


Entre els guardons d'enguany, el més destacat és el 13è. Premi Jaume Camp en Sociolingüística atorgat per l'Institut d'Estudis Catalans, que s'afegeix a la convocatòria de la festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. Aquesta condecoració té un prestigi d'àmbit nacional i s'ofereix al millor treball d'investigació sobre sociolingüística, sigui des d'una perspectiva sincrònica o històrica, teòrica o aplicada, demolingüística, lingüística o etnogràfica, referida a qualsevol àmbit geogràfic dels Països Catalans. Aquest any, la guanyadora ha estat la sociolingüística Vanessa Bretxa, pel seu estudi de l'ús de la llengua durant la transició de primària a secundària a Mataró.

Pel que fa al premi de Novel·la Josep Saperas, Josep Massanés n'ha estat el gunayador amb la seva obra "La veu del mal". El premi de Poesia Estabanell Energia se l'ha endut Núria Pujolàs, l'escriptora, gestora cultural i articulista del NacióGranollers.cat mentre que el  guardó en accions i iniciatives cíviques a favor de la llengua Ramon Casanoves l'ha rebut el col·lectiu Joves de Mallorca per la llengua, per la seva contínua defensa del català com a llengua de Mallorca. La revista Vallesos ha estat la vencedora del premi Eugeni Xammar de periodisme per la seva tasca informadora de caràcter patrimonial. A més a més, també s'han donat els premis de narra​tiva escolar dels Països Catalans Sambori Òmnium.


La vetllada ha estat guiada pels presentadors del programa La Segona Hora de RAC1, Xavier Pérez Esquerdo i Candela Figueras i ha comptat, també amb la presència de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la presidenta d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental, Remei Picart i el director del Born Centre Cultural. Al final de l'actuació, la coral infantil de Els Amics de la Unió han fet un recital.

 

Els premiats fent la fotografia de família. Foto: M.V.

 

Participació