Granollers contra la pobresa energètica

El Ple municipal aprova una moció de rebuig a la impugnació de la normativa catalana, impulsada pels grup del PSC, CiU i ICV-EUiA | La llicència esportiva única, les indemnitzacions del Castor, la pena de mort o els "papers per a tothom", també protagonistes

per Redacció, Granollers | 27 de novembre de 2014 a les 11:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple municipal de Granollers, en imatge d'arxiu. Foto: E.M./NG


El Ple municipal de Granollers, celebrat aquest dimarts 25 de novembre, ha aprovat una moció que posiciona la capital del Vallès Oriental contra la pobresa energètica i l'adopció de "mesures urgents per pal·liar-la". La moció ha estat aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP.


Els acords expressen el rebuig a la insensibilitat del Govern espanyol ja que, "malgrat els requeriments comunitaris, no ha formulat cap normativa en matèria de protecció dels consumidors més vulnerables afectats per una situació de pobresa energètica".

L'acció insta la Generalitat a aprovar un nou Decret Llei, que reculli les peticions de la Taula del Tercer Sector per tal de donar resposta als problemes que actualment té un 11% de la població catalana pel que fa als subministraments energètics. I també insta els governs a què, "de manera imminent", adoptin les mesures necessàries per evitar el tall de subministraments energètics a l’hivern i que reconeguin l’energia com un dret fonamental "per a una vida digna i garantir-hi l'accés, regulant per llei els elements mínims imprescindibles per desenvolupar una protecció efectiva als consumidors vulnerables de subministraments energètics".


Aprovació del Pla de Projecció Exterior de Granollers.

El Ple aprova el Pla de Projecció Exterior de Granollers, que tant el PAM com el II Pla estratègic recullen com a projecte prioritari. Un pla de suport a la internacionalització de la ciutat, basat en els seus actius i objectius estratègics, que abasta tots els àmbits, tant de l’administració municipal com d’altres agents. El Pla és un document de planificació estratègica a mig termini per als anys 2014-2018.


A partir de la visió i de l’estratègia, "s’han identificat tres eixos que han de guiar el procés de projecció exterior de Granollers". Cadascun d'aquests tres eixos agrupen grans àmbits temàtics interrelacionats entre ells, que generen sinergies en el context de la projecció exterior: salut, medi ambient i esport; economia i empresa; cultura i educació. Lligats als eixos, es marquen 10 objectius estratègics i es defineixen 19 projectes, 6 dels quals és qualifiquen com a emblemàtics. La votació ha tingut els vots a favor del PSC i PP, i les abstencions de CiU, ICV-EUiA-E i AG.

Moció d'ERC-AG sobre la llicència esportiva espanyola única

Pel que fa a la moció, presentada per ERC-AG, sobre la llicència esportiva espanyola única, s'expressa el rebuig al sistema, s'insta el Govern de la Generalitat a presentar un recurs d’inconstitucionalitat, així com la seva suspensió cautelar, pel fet d’envair la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d’esports.

També s'aprova fer una crida al teixit esportiu català per dur a terme, amb la màxima unitat d’acció, les estratègies legals, associatives i esportives a portar a terme amb la finalitat d’aturar el procés recentralitzador en l’àmbit esportiu que pretén l’Estat amb la llicència esportiva espanyola única. La moció ha estat aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP.

Moció d'ICV-EUiA i AG de "papers per a tothom"

La Moció, proposada per ICV-EUiA-E i AG, en suport de la presentada per "Papers i drets per a tothom" per a la millora de les condicions de vida de determinats col·lectius de persones migrades al nostre país i a la nostra ciutat, ha estat aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP.

Aquesta proposa: demanar a les administracions competents que es flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres; l'arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d'un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat; demanar al Govern espanyol que atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin aquest certificat d'esforç d'integració i a la Generalitat de Catalunya que els continuï renovant sense impediment; establir un mecanisme per tal d'incloure al padró municipal totes les persones que resideixen a la ciutat.

El Projecte Castor i la pena de mort, també a l'ordre del dia

El Ple municipal acorda instar el Govern central a retirar el Reial decret llei 13/2014, que compromet la ciutadania amb la indemnització i que busqui altres solucions compensatòries, a més de desmantellar, tal com fa temps que demana el veïnat afectat, les infraestructures del projecte, i a fer una aposta contundent per una política energètica sostenible, que respecti el veïnat i el medi ambient. La moció ha estat aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP.

Pel que fa a la Moció partir d'una iniciativa d'Amnistia Internacional amb motiu del Dia Internacional “Ciutats per la Vida – No a la Pena de Mort”, s'acorda qu la ciutat de Granollers s'afegeixi a la iniciativa de la Comunitat de Sant'Egidio "Ciutats per la Vida/Ciutats contra la Pena de Mort" - "Cities for Life/Cities against the Death Penalty" i declara el 30 de novembre jornada ciutadana "Ciutats per la Vida/Ciutats contra la Pena de Mort" - "Cities for Life/Cities against the Death Penalty".

La ciutat manifesta, així, expressament el rebuig de la nostra ciutat contra la pena de mort commemorant el 30 de novembre el Dia Internacional de “Ciutats per la Vida. No a la Pena de Mort”, en col·laboració amb el grup local d’Amnistia Internacional. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

 

Participació