El Taller Ginebró de Cardedeu, el nou Batxillerat Artístic del Vallès Oriental

Acaba el primer trimestre al centre, iniciat aquest curs 2014-2015 després d'algunes incerteses i de resoldre tots els tràmits burocràtics i organitzatius | Els alumnes han exposat a la MAU

per Pau Farell, Cardedeu | 25 de novembre de 2014 a les 08:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Procés de treball col·laboratiu a l'Espai d'Arts de Rocaumbert Foto: Pau Farell


Després d'algunes incerteses inicials i de resoldre tots els tràmits burocràtics i organitzatius, el Taller Ginebró ha engegat una línia de Batxillerat Artístic. Amb pocs alumnes, però amb molta il·lusió, han arrencat aquest curs 2014-2015 amb molta energia i ja han fet diverses activitats fora de l'aula amb la vocació d'aprendre amb el procés i de conèixer i donar-se a conèixer al seu entorn.


És el cas de l'experiència que van viure a l'Espai d'Arts de Roca Umbert f.a., on van realitzar un workshop amb l'artista Xevi Bayona. "El ple en la construcció de l'espai" va consistir en la configuració d'un espai a partir del joc entre el buit i el ple amb un dens entramat de gomes. El resultat es va exposar a la MAU (Mostra d'Art Urbà) de l'Espai d'Arts, a Granollers.

Treballant sobre el concepte d'infinit


 

Els alumnes treballant a l'Altell, l'aula de Dibuix. Foto: Taller Ginebró

Aplicant aquesta experiència en el seu entorn directe, i en motiu del dia de la ciència, els alumnes van realitzar una instal·lació per a exposar els resultats del concurs fotogràfic basat en el concepte d'infinit. En aquest cas, les gomes es desplaçaven rectes per l'espai en expansió constant, com línies de perspectiva en un punt de fuga infinitament distant.

La voluntat del projecte de Batxillerat és la de treballar amb tot el fonament teòric, però sobretot des del procés, la pràctica i el desenvolupament de projectes artístics i d'imatge. Enfoquen principalment el disseny, la imatge i l'art des d'una perspectiva contemporània i multidisciplinar que permeti desenvolupar plenament les destreses que ofereix l'àrea.


D'aquesta manera neix el tercer Batxillerat Artístic de la nostra comarca, afegint-se a l'oferta ja existent a Granollers i Mollet, i sent el primer centre privat que ofereix la modalitat d'arts al Vallès Oriental.

 

Participació