La PAH i Caldes de Montbui, junts contra els desnonaments

L'ajuntament i l'entitat signen un acord pioner a l'estat per ajudar a famílies que han perdut l'habitatge

per E.P./Redacció , Caldes de Montbui, 25 de novembre de 2014 a les 08:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'alcalde i el president de la PAH firmen el conveni acompanyats del regidor d'Acció Social i Habitatge i de membres de la Plataforma a Caldes Foto: Aj.Caldes


L'ajuntament de Caldes de Montbui i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han iniciat en els darrers dies un programa d'ajuts econòmics per a famílies que han perdut el seu habitatge i han de reiniciar un lloguer. L'experiència és pionera arreu de l'Estat.


L'alcalde del municipi, Jordi Solé, i Pedro Sánchez, president de la PAH de Caldes de Montbui signaven un conveni de col·laboració per a l'any 2015 adreçat a les famílies calderines que hagin perdut el seu habitatge habitual o no puguin fer front a les despeses actuals i hagin de reiniciar el lloguer d'un nou habitatge a dins del municipi. A la firma també hi assistí el regidor d'Acció Social, Isidre Pineda, responsable del departament que ha tirat endavant el projecte.

4.700 euros per l'any 2015


L'acord diu que el consistori cedeix 4.700€ a la PAH durant l'any 2015 per tal que l'entitat porti a terme les accions de suport a les famílies que han patit un desnonament. Les aportacions econòmiques seran per assumir despeses pròpies del procés de lloguer i ocupació del nou habitatge, com ara mudances, fiances i despeses de gestió, altes de subministraments, despeses notarials, assegurances d'impagaments, etc.

L'ajuntament i la PAH firmen aquest conveni "per afegir eines de prevenció de l'exclusió social i residencial dins la vila". El programa té per objectiu oferir atenció immediata a famílies que han patit un desnonament o que han de fer un canvi de domicili habitual per no poder fer front a les despeses. Segons han explicat els mateixos representants de la PAH, aquesta col·laboració és pionera a l'Estat.


Per optar a l'ajut, les famílies s'han d'adreçar a l'Ajuntament de Caldes de Montbui. L'Oficina d'Habitatge i el departament d'Acció Social s'encarregaran de la valoració del cas i l'elaboració dels informes. Amb l'informe favorable, l'usuari podrà adreçar-se a la PAH i fer la sol·licitud de l'ajut. La PAH serà l'encarregada d'assignar el imports de cada ajut i, en acabar l'any, de justificar els pagaments que hagi fet amb la donació municipal.

Les instàncies es podran presentar durant tot l'any de vigència del conveni (de 20 de novembre de 2014 a 20 de novembre de 2015).
 

 

Participació