Els Xics de Granollers, a un pas del cinc de vuit

per Redacció, 17 de novembre de 2014 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’intent desmuntat de 5 de 8 pels Xics d'aquest diumenge. Foto: Toni Torrillas

Els Xics de Granollers deixen per a la propera temporada un dels seus grans reptes: fer el 5 de 8, un castell que aquest cap de setmana tampoc ha pogut fer-se realitat. Dissabte passat, després del primer intent de la "catedral dels castells" a la Diada de Xics, aquest diumenge la colla vallesana el tornava a provar a la Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia. Però tampoc ha estat possible i el 5 de 8 s’ha quedat a un pas.

En segona ronda, els Xics han fet dos intents demuntats d’aquest castell, que el cap de colla ha fet baixar per indecisió de la canalla. En el segon intent desmuntat l’acotxadora del 3 ja estava col·locada i l’anxeneta a punt de fer el pas, però quan ha vist que l’acotxadora de l’estructura del 2 no acabava de col·locar-se s’ha anat desmuntant el 5 de 8. Els Xics han completat la seva actuació a Gràcia amb el 4 de 8 i el 3 de 8.

 
Resultat Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia.

 
Vila de Gràcia: 5/8, 3/9 f, 4/9 f, 3 pilars de 5.

Xics de Granollers: 4/8, dos intents desmuntats 5/8, 3/8, 2 pilars de 5
Sagals d'Osona: 3/8, 4/8, 2/7, pilar de 5.
Castellers de la Sagrada Família: 2/7, 7/7, 3/7 aixecat per sota, pilar de 5.
 
Malgrat això, el 2014 és la millor temporada de la història
 
Els registres aconseguits pels Xics de Granollers aquesta temporada són històrics i inèdits: 23 castells de vuit (12 vegades descarregat el 3 de 8, 9 vegades descarregat el 4 de 8 i dues torres de vuit amb folre, una carregada i l’altra descarregada). I s’ha provat per primera vegada el 5 de 8 (un intent, i dos intents desmuntats).

El cap de colla dels Xics de Granollers, Sergi Palau, valora molt positivament la temporada, “hem fet molta feina a l’assaig, és un orgull treballar col·lectivament per assolir els nostres objectius. Una feina que no hem pogut demostrar amb el 5 de 8, hem fet dos intents desmuntats més que dignes i ara ens queda fer el pas, l’any vinent, a colla de vuit i mig.”
 

 

Participació