L'handbol a Granollers, el camí d'una filosofia de club i de ciutat

Joan Sala Vila publica el llibre 'BM Granollers, camí d'una filosofia" i s'uneix a la commemoració del 70è aniversari de l'històric club esportiu vallesà

per Esteve Plantada, Granollers, 17 de novembre de 2014 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Joan Sala Vila, davant de la popular Fonda Europa de Granollers Foto: Esteve Plantada


A hores d'ara ningú no pot dubtar que el BM Granollers és part viva de la història de la capital del Vallès Oriental, i que també és un club que transcendeix el fet esportiu. Convertit en una entitat de forta presència social, la celebració dels seus 70 anys d'existència testimonien quin paper juga i ha jugat en l'imaginari col·lectiu i en la consolidació d'uns valors propis.


L'escriptor Joan Sala Vila, que és un gran coneixedor de la història del club i de la seva implantació ciutadana, s'uneix als actes de celebració del 70è aniversari del club amb un llibre que en traça alguns dels aspectes filosòfics de l'històric club, titulat "BM. Granollers camí d’una filosofia". L'obra es presenta aquest proper dimarts, dia 18 de novembre, a les vuit del vespre a la sala d’actes del CEMAV de Granollers.

Assaig de la filosofia del club

Tal com explica el propi Joan Sala Vila a NacióGranollers, diari del qual n'és col·laborador, el llibre no és la història del BM Granollers, "sinó més aviat un assaig sobre el que jo penso sobre la filosofia del club". En aquest sentit, les cites de fets i de persones són arguments que li serveixen per desenvolupar una idea a través de "moltes vivències personals" que no van més enllà de 1992.

"La primera part", detalla Sala Vila, "està dedicada a desenvolupar el meu pensament". En aquesta part, hi ha un espai dedicat als presidents del club fins l'any 1994 i també a dos entrenadors "bàsics per entendre el club": Pep Vilà i  Miquel Roca. "No hi ha referències al primer equip, perquè no era aquest el meu propòsit i també perquè penso que la filosofia la desenvolupen els directius i els entrenadors, no els jugadors".


El llibre aporta, segons confessa l'autor, la voluntat "d'aportar un petit gra de sorra en la celebració del 70 aniversari".

BM. Granollers camí d’una filosofia. Dimarts 18 de novembre, a les 20h. a la sala d’actes del CEMAV de Granollers.
 

Invitació llibre Joan Sala Vila.

 

Participació