Mollet proposa el Ple l’adhesió al Pacte d’Estat per la Infància que impulsa l’UNICEF

per Marta Vilageliu, 30 d'octubre de 2014 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de Mollet presentarà una resolució al proper Ple en contra de l’empobriment de l’estat del benestar i a favor de l’adhesió al Pacte d’Estat per la Infància que proposa UNICEF per lluitar contra la pobresa infantil i al qual, de moment, només s’hi ha adherit 4 municipis.
 

Aquest migdia, el govern municipal ha presentat a la Junta de Portaveus aquesta moció, que es proposarà al Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat del proper dilluns, 3 de novembre. 
 

La resolució lamenta les retallades a les quals ha estat sotmès el nostre estat del benestar en els darrers anys, les quals han afectat greument la situació econòmica i social de les famílies. Aquesta política de retallades hipotecarà les generacions futures posant en risc els pilars de l’estat del benestar, la igualtat d’oportunitats i la protecció social i influenciarà en la productivitat de l’economia i el reconeixement i la confiança en les institucions democràtiques.
 

Segons un informe de l’UNICEF, les famílies espanyoles són les que més s’han empobrit darrerament i, assegura, Espanya ha perdut una dècada de progressos en protecció infantil. A més, també s’assenyala el jovent com un dels col·lectius més afectats per aquest empobriment. És per això que el Fons de Nacions Unides per a la Infància proposa realitzar un pacte d’estat per la infància  per abordar canvis concrets  en polítiques públiques per recuperar el benestar perdut.
 
La moció també posa èmfasi en el rebuig dels nous pressupostos de l’Estat per al 2015, que tornen a penalitzar àrees estratègiques com l’educació i els serveis socials i que, en canvi, l’Ajuntament de Mollet està destinant més recursos dels que li pertocaria a ajudar les famílies més desafavorides.
 

 

Participació