L'alcalde de Granollers proposa més espais per participar el 9N

En una carta adreçada a Joana Ortega, Josep Mayoral demana ampliar els tres instituts de secundària triats per la Generalitat, uns espais "que l'Ajuntament ha conegut a través dels mitjans de comunicació"

per Redacció, 29 d'octubre de 2014 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en una carta enviada aquest dilluns a la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha fet arribar un seguit de consideracions en relació als punts de votació previstos per al 9N, que la Generalitat ha decidit que siguin tres instituts de secundària de la seva titularitat i "que l'Ajuntament ha conegut a través dels mitjans de comunicació", segons afirma el consistori.

En la carta, Mayoral argumenta que "la ubicació dels tres instituts d’educació secundària de Granollers (IES Celestí Bellera, IES Carles Vallbona i IES Antoni Cumella) no és la més idònia pel fet d’estar allunyats de zones del municipi densament poblades, com ara la Font Verda o tot el nord de Granollers on hi viuen prop de vint mil persones, un terç de la població del municipi".


"Per tal de facilitar la participació dels ciutadans i de les ciutadanes en aquest procés" l'alcalde Mayoral suggereix que es considerin com a llocs de votació l’Escola Lledoner, que podria facilitar el vot a la zona nord del municipi de Granollers (uns 13.000 habitants) i el Centre de Dia de la Font Verda, que podria atendre la zona est de la ciutat (uns 8.000 habitants), a més dels tres instituts de secundària ja previstos.

Tots aquests llocs de votació, segons l'alcalde, "permetrien un millor desplegament de punts de participació en el territori municipal". L'alcalde de Granollers recorda, a més, que la Generalitat disposa d’altres equipaments en el municipi que podrien incrementar els punts de participació com l’Oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural, a Palou; el Centre de Dia de la zona centre; l’Escola Ferrer i Guàrdia, a Sota el Camí Ral; o el CAP de Sant Miquel.


Mayoral acaba la carta "esperant que siguin considerats els nostres suggeriments", alhora que posa també a disposició els equipaments municipals per si els consideren necessaris.

 

Participació