Ortega activa tot l'operatiu pel 9-N

La Generalitat habilita 6.430 "punts de participació" en 938 dels 947 municipis del país

per B.F. , 22 d'octubre de 2014 a les 17:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La vicepresidenta Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N. Foto: Patricia Mateos.


"Queden divuit dies pel 9 de novembre", ha ressaltat aquest dimecres la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, durant la presentació de les principals dades logístiques del nou "procés participatiu" del 9-N. I la Generalitat assegura que en aquests divuit dies n'hi ha prou i de sobres perquè la votació sobre la independència de Catalunya es pugui dur a terme amb èxit.


Així, Ortega ha explicat que es podrà votar en 938 dels 947 municipis catalans, en un total de 1.255 "locals de participació", en què hi haurà 6.430 "punts de participació". Ortega ha apuntat que això significa que el 99,9% de la població no haurà de desplaçar-se de municipi per poder "participar", és a dir, per poder votar.

A quarts d'onze del matí d'aquest dimecres ja s'havien superat els 30.000 voluntaris inscrits, arribant a la xifra de 30.231. El registre definitiu de voluntaris es tancarà dilluns vinent, dia 27, a les dotze del migdia, i el dijous dia 30 se'ls comunicaran quines tasques concretes han de realitzar.


La "campanya electoral", rebatejada ara com a "període de deliberació participativa", s'estendrà del 30 d'octubre al dissabte 8 de novembre, sense que hi hagi "jornada de reflexió". Durant aquests dies, els consistoris hauran de facilitar espais a la "pluralitat d'opcions" que vulguin posicionar-se sobre el 9-N, ha explicat Ortega.

Nou municipis, al marge


El "procés de participació" del 9-N a Barcelona ciutat comptarà amb 160 "punts de votació", entre centres públics i escoles privades i concertades, ha anunciat també el primer tinent d'alcalde i responsable de Presidència, Joaquim Forn.

A la resta del país, els nou municipis en què no hi haurà cap espai per poder "participar" en la consulta independentista són: Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues (l'Alt Penedès), Castellví de Rosanes (el Baix Llobregat), Arres, Bausen i Canejan (era Val d'Aran), Almatret (el Segrià), Horta de Sant Joan (la Terra Alta) i Vespella de Gaià (el Tarragonès).

 
Conèixer el "lloc de participació"
A partir de dimecres vinent, 29 d'octubre, els ciutadans podran consultar quin és el seu "lloc de participació" a la votació del 9 de novembre en funció de l'adreça que consti al seu Document Nacional d'Identitat espanyol (DNI). Ho podran fer a través de la pàgina web participa2014.cat, del 012 o preguntant als ajuntaments que ho vulguin facilitar.

 

Participació