«Què fa el TC que no prohibeix la pràctica bàrbara del Caga Tió?»

VÍDEO Empar Moliner s'agafa amb humor i ironia la denúncia als trabucaires de Cardedeu

per E.P./Redacció , 19 d'octubre de 2014 a les 11:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Empar Moliner sembla que ha trobat la fórmula per fer més digeribles les denúncies que reben els trabucaires de Cardedeu: el millor antídot –i allò que ràpidament desmunta qualsevol teoria absurda– és el sentit de l’humor. Així ho va demostrar en la intervenció d'aquest darrer dimecres als Matins de TV3, quan va referir-se al cas dels trabucaires i a la denúncia que la Delegació del Govern els ha interposat pel fals "afusellament" a un regidor del PP.

 
Moliner ha explicat, en un to distès, sarcàstic i ple d'ironia, que els trabucaires "fa segles que disparen salves de mentida per espantar tietes" i que, a més, acostumen "a tocar els ous" a casa dels polítics, "perquè si et deixes retratar has d’estar acostumat a què et pintin els bigotis".

 
Tot seguit, Moliner ha afegit que qui ha interposat la multa no ha vist altres manifestacions de la cultura popular catalana, tan o més "perilloses" que els trabucs, com ara els "niños soldados en Catalunya", en referència al ball de bastons, o "una cosa encara pitjor", el Caga Tió, "bullying i coaccions a un tronc indefens", sobre la qual cosa Moliner es preguntava: "Què fa el TC que no prohibeix la pràctica bàrbara del Caga Tió?"

 
Un cop feta la intervenció a Els Matins de TV3, la colla de trabucaires ha adreçat unes paraules a l'escriptora: "T'estimem Empar. Quan vulguis venim davant de casa teva a fer-te unes salves d'honor".

 

Participació