«88 infinits» obre el Planetari a d'altres formats escènics

Aquest dijous s’ha presentat l'espectacle d'Arnau Vilardebò, el segon del cicle Granollers Propostes Singulars (GPS), programat pel TAG

per Redacció , 17 d'octubre de 2014 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aranu Vilardebò, un dels referents de l'escena teatral alternativa barcelonina. Foto: TAG


El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha acollit aquest dijous la presentació del projecte 88 Infinits, un espectacle singular que es representarà al mateix planetari del Museu de Ciències Naturals els propers 24, 25 i 26 d’octubre amb la participació del Teatre Auditori de Granollers. 88 Infinits és "diferent i molt original" i es representarà en quatre sessions: dues per a un públic adult (divendres 24 d’octubre i dissabte 25 d’octubre, a les 21 h) i dues sessions familiars (dissabte 25 d’octubre, a les 18 h i diumenge 26 d’octubre, a les 12 h).


"Un bon dia vaig descobrir que hi havia 88 constel∙lacions i que aquestes amagaven, a la vegada, 88 històries mitològiques molt interessants", ha explicat Arnau Vilardebò, creador i intèrpret de l’espectacle i un clàssic de l’escena alternativa de Barcelona. L'obra va començar com una representació teatral i s’ha acabat convertint en una obra de "dimensions astronòmiques", ja que es tracta d’un espectacle "ple d’humor sobre els mites i la saviesa que s’amaguen a les constel∙lacions del firmament".

Un espectacle d’objectes i contes mitològics a la carta


Tal com ha explicat Vilardebò, "88 Infinits descobrirà retrats estrafolaris i definidors de la nostra cultura, que aniran apareixent d’una forma lliure, informal i desmitificadora de la mà del propi públic, que serà qui donarà forma a l’espectacle". Per la seva part, Albert Pla, inventor dels planetaris digitals, ha explicat en la presentació com va sorgir la idea de fer un espectacle dins d’un planetari: "reconec que va sortir la meva part més boja quan vaig decidir trencar amb la visió estàtica i convencional dels planetaris –llocs foscos, solemnes, silenciosos...‐ per donar vida a l’espai amb un espectacle diferent".

Pla va convertir‐se, aleshores, en el gestor i programador del planetari instal∙lat al Museu Marítim de Barcelona on han actuat, amb Arnau Vilardebò i els seu 88 Infinits, durant 124 funcions.


 

Participació