Els acusats de repintar el mural de Cardedeu són absolts

El col·lectiu "Jo també hi era" ha anunciat que la sentència condemnatòria per la pintada "ha estat revocada" i els vuit condemnats han estat absolts de qualsevol tipus de càrrec

per Redacció , 10 d'octubre de 2014 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mural independentista de l`entrada de Cardedeu Foto: ACN

En un comunicat fet públic aquest dijous, el col·lectiu "Jo també hi era" ha anunciat que la sentència condemnatòria per la pintada al jural de l'entrada de Cardedeu "ha estat revocada". Els vuit condemnats pel Mural, doncs, han estat "absolts de qualsevol tipus de càrrec". El col·lectiu es mostra "molt satisfet" per aquesta "rectificació i perquè es demostra que les denúncies forassenyades d'un càrrec públic, les acusacions arbitràries de la policia local i les desorbitades quantitats reclamades per ADIF no tenien cap mena de sentit".


Segons assegura el col·lectiu, "l'acte de la pintada popular va ser una festa amb moltíssima gent, famílies senceres, entitats i col·lectius, i amb coneixement de l'ajuntament". Finalment, aquest caràcter festiu i popular, "per damunt de les actituds hostils i repressives, és el que ha prevalgut", conclou.

El col·lectiu "Jo també hi era" també anuncia una la convocatòria d'una nova assemblea el proper dimecres 22 d'octubre a les nou del vespre al Tarambana. A l'assemblea es detallarà "aquesta revocació de la sentència i també es tractaran les diferents opcions per als diners recollits amb els donatius, la campanya de micromecenatge i les entrades a l'acte de suport". L'objectiu és que, en diferents graus, aquestes aportacions serveixin en el futur per al manteniment i millora del mural els propers anys, també com a "reserva per fer front a situacions d'injustícies similars, o a altres finalitats i objectius similars al 'Mural de Cardedeu' que l'assemblea decideixi".


Moment de la roda de premsa amb els acusats, ja absolts de tot càrrec. Foto: David Perelló

 

Participació