REPORTATGE

«In Crescendo» no és un somni

El cor granollerí es va formar amb l’objectiu de participar al programa 'Oh Happy Day'

per Lorena Sánchez Campo , Granollers, 8 d'octubre de 2014 a les 06:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un moment de l'assaig d'In Crescendo, a l'espai de la Troca de Roca Umbert. Foto: Lorena Sánchez Campo


En Lluís toca les primeres notes al piano. Dotze veus donen vida a les partitures que sostenen fermament mentre segueixen les seves indicacions, les del director. Els demana que s’aturin, vol escoltar-los per separat: nois i noies, baixos, sopranos... Són poc més de les quatre de la tarda de qualsevol dia de la setmana, tant se val. A l’ambient distès i relaxat que creen quan es troben, l’important és aprendre i millorar.


Es preparen a consciència. No han actuat mai tots junts, però estan segurs que sortirà bé. Només tenen entre 16 i 24 anys, però alguns d’ells ja han fet un gran recorregut ampliant la seva formació fins convertir la música en la seva professió. D’altres la consideren el seu hobby principal, una activitat que ocupa bona part de les seves vides.

Ells són In Crescendo. Fa només tres mesos que les seves vides s’han creuat, però ja han arribat molt lluny: són una de les nou formacions vocals que participen a la segona edició del programa musical Oh Happy Day de TV3.


Més que un grup vocal femení

Com ells mateixos confessen, el càsting per entrar al programa va ser l’“excusa” per unir-se. Aquest objectiu els va portar a buscar els “ingredients” necessaris –així es defineixen– per aconseguir la composició de veus idònia que els obriria les portes del concurs tan sols un mes després. En aquest camí, mai van oblidar que no volien ser només un grup vocal femení. Les veus de l’Anna, la Laia, la Paula, la Samantha, l’Elsa, la Inés, la Maria Rosa i la Queralt troben el seu equilibri amb les d’en Julen, el Miquel, l’Arnau i en Lluís.


Tot i això, encara no han trobat l’estil d’In Crescendo. Porten poc temps junts, però aposten per un repertori molt variat i asseguren que els agraden els reptes. Es consideren una formació coral clàssica amb molta creativitat, gaudeixen arranjant cançons modernes i portant-les al seu terreny. L’estil s’està creant amb ells i, per això, es consideren molt “camaleònics”. Durant els propers tres mesos, els granollerins competiran amb vuit corals d’arreu de Catalunya per convertir-se en els dignes successors de DeuDeVeu, els guanyadors de l’edició anterior, i per aconseguir el gran premi: una gira europea.
 

Foto: Lorena Sánchez Campo


Gran càrrega emocional

Tot just han superat la pressió d’actuar al primer programa, però ja tenen clar que el camí que han recorregut ha estat molt més intens del que s’esperaven. Preparar el primer tema de l’Oh Happy Day ha requerit moltes hores de feina, d’assaigs i una gran “càrrega emocional”.

Valoren molt l’experiència que estan vivint i reconeixen que només amb la primera crítica que van rebre per part del jurat han après molt. Això els ajudarà a evolucionar i sorprendre a les properes actuacions.

De moment, res està escrit. Confessen que els fa por que s’acabi el programa, perquè són conscients que el seu ritme de treball deixarà de ser tan frenètic com exigeix el concurs. Tot i això, estan totalment decidits a continuar treballant junts i a seguir consolidant-se com a grup, perquè en pocs mesos han passat de gairebé no conèixer-se a veure’s cada dia.
 

Fotografia promocional d'In Crescendo per Oh Happy Day! Foto: In Crescendo

 

Participació