Desenes de veïns denuncien a Sant Celoni la banca amb pisos buits

La rua de protesta ha estat convocada per la PAH Baix Montseny assenyalant les entitats bancàries que acumulen pisos mentre fan fora els veïns

per Redacció, Sant Celoni, 28 de setembre de 2014 a les 20:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rabinha defensa l'ús social de l'habitatge Foto: PAH Baix Montseny

Desenes de veïns han participat aquesta tarda a Sant Celoni en la rua festiva i reivindicativa convocada per la PAH Baix Montseny. La Cercavila ha començat a les sis de la tarda a la plaça de la Vila. L'objectiu de la PAH amb aquesta acció, que s'ha dut a terme durant tot l'any a municipis de tot el país, és pressionar als bancs propietaris de gran part dels pisos buits de la vila perquè els posin en lloguer assequible, per crear, així, un parc d’habitatge social que respongui a les necessitats reals dels veïns de Sant Celoni. La PAH també busca amb l'acció d'aquest dissabte recordar a l'Ajuntament el seu compromís de multar les entitats bancàries que no ho facin.


Durant la rua s'han visitat les diferents oficines bancàries de la Vila per recordar les seves misèries. La PAH ja no lluita només per les víctimes de les hipoteques escombraria, que també, sinó contra el resultat de l’especulació i la bombolla immobiliària. Davant d’un escenari en què els culpables d'aquesta crisi segueixen desnonant i acumulant habitatges buits, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de tot l'Estat han exigit a les administracions que garanteixin el dret efectiu a l’habitatge de la ciutadania. La PAH Baix Montseny ha aconseguit que cinc municipis de la comarca aprovin una moció on insten els bancs a què posin els seus pisos buits en règim de lloguer social, assequible per a qui necessiti un sostre, i estableixen sancions per a les entitats que s’hi neguin. No volem que aquestes mocions sigui paper mullat, per això som aquí avui.

A més de visitar les entitats bancàries, els activistes de la PAH, acompanyats per un nombrós grup de veïns, han fet sis parades simbòliques per marcar alguns dels pisos buits a la vila propietat de bancs i de la SAREB, el banc dolent. Durant la rua s'ha 'visitat' trenta pisos.

La cercavila, que ha avançat animada amb la participació dels Timbalers, ha acabat al barri de les Torres Torres, a la plaça davant de l'edifici de la Sareb, edifici especialment simbòlic per la PAH degut a la pèssima situació de l'habitatge, ja que es tractava d'un bloc d'habitatges de protecció oficial, ara buit i en mans del banc dolent.

 

Participació