ERC anuncia la «ruptura» del sobiranisme a Mollet del Vallès

El partit acusa CiU de "trencar el pacte públic acordat a la ciutat sobre el Ple de la Consulta del 9-N"

per Redacció, Mollet del Vallès | 22 de setembre de 2014 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ERC-Ara Mollet anunciava aquest divendres en un comunicat que "s'ha trencat" la unitat del sobiranisme a la ciutat sobre el Ple de la Consulta del 9-N. Tal com explica el partit, "el darrer 11 de setembre, en el marc d’un acte organitzat per l’ANC i Òmnium, els portaveus dels grups municipals de CiU, ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC ens vam comprometre públicament de demanar un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: donar suport a la consulta del 9N a partir del text unitari pactat al Parlament de Catalunya entre els partits sobiranistes (CiU, ERC, ICV i CUP) amb l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) i l’ACM (Associació Catalana de Municipis)".

ERC assegura que els grups municipals de CiU, ICV-EUiA i Ara Mollet –ERC estaven en contacte per presentar el text unitari i demanar la convocatòria del ple, "i els regidors ecosocialistes i republicans ja havíem signat la petició, que s’havia de presentar aquest divendres al matí". Però, tot just dijous al vespre, "vam tenir la sorpresa que, sense cap debat previ amb la resta de partits compromesos, CiU de Mollet pactava un altre text amb el PSC i el govern municipal convocava un ple extraordinari per dimecres dia 24 de setembre, i per tant trencava la unitat sobiranista i el pacte al qual hem arribat al país i no complia la paraula donada públicament l’11 de setembre".


Aquest fet va fer evident la impossibilitat que el ple extraordinari, que necessitava del suport dels 9 regidors, "pugui debatre i votar el text unitari pactat que es votarà a la resta de municipis catalans". A més, ERC constata que es tracta de, "en un moment tant important per al país, crear confusió i allargar la indefinició".

"Des d’Ara Mollet–ERC", afirmen en el comunicat, "no entenem i estem profundament decebuts per l’actitud de CiU de Mollet, trencant el pacte públic i sense dialogar amb la resta". Segons l'executiva local republicana, "només actituds de primar un pacte local sense futur pot fer entendre aquesta manera d’actuar". ERC també afegeix que seran fidels al text acordat per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP i les entitats sobiranistes: "en un moment clau per al futur del nostre país i davant de qui no ens vol deixar exercir el dret de vot democràtic, no donarem suport a aquesta moció alternativa".

 

Participació