El grup vallesà Catástrofe Club publica el seu primer àlbum, «Galletas»

El disc s'ha presentat oficialment a través de la publicació a les principals plataformes digitals i ja compta amb dos vídeoclips

per Redacció, 17 de setembre de 2014 a les 18:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Vallès Oriental és una terra prolífica pel que fa a la música. De tant en tant, a més, apareixen propostes singulars i bandes atrevides que volen construir un imaginari propi, i fugir de l'estereotip de la ràdio-fórmula de consum ràpid i fàcil. És aquí on trobem Catástrofe Club, un duo creatiu que acaba de presentar el seu primer disc, "Galletas" (La Cúpula Music) a través de la seva publicació a les principals plataformes digitals (Spotify, iTunes, Bandcamp, Deezer, etc).


Els autors i productors del disc són Josep Maria Herrera (veus, guitarres, teclats i sequències), ex-cantant de Diluvi, i David Molina (baix, teclats i seqüències), provinent de bandes com Rock de Luto, Eclipse o Uri Gheller y los Cucharas. Els dos, que treballen colze a colze en les tasques creatives i en els continguts, asseguren que no són un grup musical, "sinó un equip que té una manera particular de veure i entendre la vida i la societat i que pretén projectar aquesta visió en diverses àrees, dins de les quals la música n'és només una". Segons ells mateixos diuen, "entre hivernar al sofà, cremar contenidors o escriure cançons, hem escollit aquesta darrera opció, de moment".

Josep Maria Herrera i David Molina són els responsables de la proposta musical i creativa de Catástrofe Club, que edita el seu primer disc "Galletas" (La Cúpula Music). Foto: Catastrofe Club


Apostant per una producció casolana i una post-producció professional, la major part de l'àlbum ha estat enregistrat al seu propi home-studio , situat a Les Franqueses del Vallès, derivant la gravació de veus i guitarres acústiques a l'estudi Cub, situat a Roca Umbert de Granollers, i elaborant la mescla final i el mastering al prestigiós estudi Music Lan, a Avinyonet de Puigventós.

Una trinxera particular en un món sense il·lusions


El vídeoclip 'El accionista ' va esdevenir, el passat mes de juliol, la carta de presentació d'un àlbum que ofereix onze cançons "inquietants, plenes de ràbia i de sarcasme". Hi podem trobar bases sequenciades, baixos reiterants, guitarres acústiques i elèctriques a parts iguals i veus melòdiques i alhora distorsionades, en una proposta que conforma l'essència d'aquest treball que ells defineixen "com un convit al parc d'atraccions de la seva pròpia ment". La presentació en directe de 'Galletas' es preveu a finals d'aquest 2014.

Des de que Josep Maria Herrara i David Molina van iniciar aquest projecte, el gener de 2012, Catástrofe Club s'ha convertit, segons ells mateixos asseguren, i de manera paradoxal, "en la seva particular trinxera dins d'un món sense revolucions".

Portada del primer disc de Catastrofe Club, Galletas

 

Participació