1 de 10

Òmnium Cultural de Granollers, premiada amb el quart Guardó Salvador Casanova

ERC destaca la feina feta per l'entitat des de la seva creació

per Redacció, Granollers | 14 de setembre de 2014 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Moment de l'acte en el qual es va fer públic el veredicte del Guardó Salvador Casanova. Foto: ERC Granollers

El quart Guardó Salvador Casanova i Grané ha decidit premiar aquest 2014 la tasca d'Òmnium Cultural de Granollers. El veredicte, fet públic aquest darrer dimecres durant l'acte de commemoració en record de l'estimat activista polític, ha destacat la feina feta per l'entitat cultural des de la seva creació, en plena dictadura.


Tal com assenyalen des de l'agrupació local d'ERC, des de l'inici de les seves activitats d’ensenyament de la llengua catalana al 1962, Òmnium Cultural de Granollers "ha estat i continua sent una entitat sempre en la primera línia de la defensa de la llengua, de la cohesió nacional i de les llibertats del nostre país tal com ho demostra continuadament sense defallir en cap moment, ans al contrari".

D’entre els mèrits que s’han considerat a l’entitat per tal d’atorgar-li el guardó hi figura, a més, la decidida voluntat d’Òmnium Cultural de col·laborar amb altres entitats de la ciutat i d’altres pobles de la comarca en l’organització d’actes de caràcter cultural i sobretot reivindicatius en defensa de la normalitat, el progrés i la democratització del país. També s'ha volgut reconèixer la seva projecció a la comarca vallesana d’ençà de 1970, amb la constitució d’una delegació territorial d’Òmnium Cultural a Granollers.


El Jurat del Guardó, format per Isabel Alcalde, Josep Maria Farnés, Joan Garriga, Anna M. Jansana, Jaume Profitós, Francesc Sala i Lluïsa Salvador, ha destacat que "tant durant el franquisme com amb el retorn de la democràcia", Òmniun Cultural és "creditora d’un reconeixement ben merescut que cal fer públic per a totes aquelles persones que han fet possible la seva llarga permanència i digne exemple amb la seva la presència a la nostra societat".

 

Participació