El programa d'actes de la V, detallat al minut

per Redacció , 10 de setembre de 2014 a les 09:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una reproducció del vèrtex de la V amb les urnes del 9-N Foto: Assemblea

Resum de la Via Catalana 2014, minut a minut:


15h - Col·locació dels escenaris de Pius XII i de Sarah Bernhardt i inici de les restriccions progressives de trànsit.

16h - Formació de les capçaleres a 200 metres del vèrtex de Glòries


16h - Inici de les actuacions musicals amb Pep Sala, Elèctrica Dharma o Pepet i Marieta

16.45h - Les dues capçaleres ubicades comencen a avançar


17h - Les dues capçaleres conflueixen en un mateix punt i es completa el lema de la concentració: “9N Votarem. 9N Guanyarem”

17.13h - Interpretació del cant ‘Ara És l’Hora’ per part del Cor i de les corals amb l’acompanyament al piano de Lluís Llach

17.14h - Un jove que el 9-N farà 16 anys dipositarà un vot simbòlic en una urna ubicada en la punta del vèrtex de Glòries, la qual cosa marcarà l’inici de la Via

17.17h - El Cor interpreta ‘El Cant de la Senyera’

17.26h - GigaOnada

17.35h - Parlament a l’escenari ‘Votar’ de la plaça Sarah Bernhardt

17.47h - Parlament a l’escenari ‘Voluntat’ de la plaça Pius XII

17.52h - Aixecada de pilars simultanis de les Colles Castelleres

18.00h - Parlaments a l’escenari ‘Victòria’ de Glòries

18.21h - Interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya

18.25h - Final de la Via Catalana 2014

La Via Catalana, al minut, versió extensa

'Ara és l'hora' convoca els participants de la Via a ser als seus llocs a partir de les 15:00 hores, tenint en compte que el programa d’actes oficial s’iniciarà a les 16:00 hores. L’organització recalca la seva recomanació d’arribar a Barcelona tan aviat com sigui possible per tal de garantir la fluïdesa en l’entrada a la ciutat. Les restriccions de trànsit començaran a les 15:00 hores.

A les 16:00 hores, desenes de voluntaris delimitaran el perímetre del vèrtex de la V, situat a la plaça de les Glòries Catalanes, amb una senyera de tela de 3 quilòmetres. Tant l’escenari ‘Votar’ a la Plaça Sarah Bernhardt, com l’escenari ‘Voluntat’ a Pius XII, donaran el tret de sortida de les respectives rondes d’actuacions musicals a les 16h. A l’espai ‘Votar’ es podrà gaudir de ‘9Son’, Elèctrica Dharma o Pep Sala, mentre que a l’escenari ‘Voluntat’ actuaran Joan Rovira i Pepet i Marieta.

A partir de les 16.45h aproximadament, i amb les actuacions musicals finalitzades, començarà la formació del gran mosaic humà amb els colors de la senyera. Aquest mosaic serà possible gràcies a l’ajuda i la guia de les inscripcions prèvies d’una banda i, de l’altra, als més de 30 voluntaris que hi haurà a cada tram.

També a les 16:45 hores, a l’escenari ‘Victòria’ de la plaça de les Glòries, les dues capçaleres de la mobilització començaran a avançar. Estaran situades a la part final de l’escenari, però una ho farà des de la Gran Via i, l’altra, des de l’avinguda Diagonal. A les 17:00 hores confluiran, tot formant el lema de la Via Catalana 2014: “9N Votarem. 9N Guanyarem” just al davant de l’escenari.

A les 17:13 hores, els membres de les capçaleres deixaran passar els cantaires de les corals, els quals acabaran d’omplir el vèrtex a les 17:14 hores. En aquest instant, un jove que farà 16 anys el proper 9 de novembre, edat mínima per a votar en la consulta, s’aproximarà a la urna ubicada a la punta del vèrtex per dipositar un vot simbòlic, i aquest acte marcarà l’inici de la Via Catalana 2014.

Mentrestant, el Cor i les corals ubicades al vèrtex interpretaran el cant ‘Ara És l’Hora’ acompanyats al piano per Lluís Llach. Posteriorment, el Cor interpretarà ‘El Cant de la Senyera’. Tot seguit, a les 17.25 hores, 'Ara és l'hora' pretén que es completi una gran onada humana que arrencarà des de l’escenari principal de la plaça de les Glòries i avançarà simultàniament per cadascun dels dos braços de la V.

 A les 17.35h s’iniciarà la ronda de parlaments a l’escenari Votar. A les 17:45 serà el torn dels parlaments a l’escenari Voluntat i, cinc minuts més tard, es durà a terme l’aixecada de castells simultània de les 54 colles que actuaran a la Via.

Podeu veure la situació de cadascuna de les colles aquí .

A les 18:00 hores començarà el discurs final a l’escenari Victòria.

La Via Catalana 2014 finalitzarà poc després de les 18.30h amb la interpretació del Cant dels Segadors.

ESPECIAL: LA V DE LA DIADA - VIA CATALANA 2014

 

Participació