Les obres de la plaça d’Espanya de Bellavista comencen el 18 d'agost

Està previst que la remodelació duri sis mesos i que es faci en tres fases | La primera correspon a l’espai de la plaça i la part del carrer on para l’autobús

per Redacció , 14 d'agost de 2014 a les 20:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge virtual de la plaça des del carrer de Barcelona Foto: Aj.LF

El proper dilluns, 18 d’agost, és quan l’empresa adjudicatària de les obres que han de remodelar la plaça d’Espanya de Bellavista, GrupMas Constructors, ha comunicat a l’Ajuntament que s’iniciaran els treballs de la primera fase. Aquesta durarà tres mesos aproximadament i comprèn l’àmbit de la plaça actual i el tros de carrer on hi ha la parada d’autobús.


Durant aquests tres mesos no es podrà donar la volta a la plaça i el tram de carrer que donava a la plaça i que és la prolongació del carrer de Barcelona canviarà el sentit de la circulació. El tram del carrer que dóna a la plaça i que va cap al carrer de València també canviarà el sentit i els vehicles que baixin pel carrer de Rosselló hauran de girar obligatòriament a l’esquerra, cap al carrer de València.

En aquesta primera fase, la parada del bus també canviarà d’ubicació. És per a això que l’Ajuntament ha situat diverses parades provisionals. La L6 pararà al principi del carrer de Girona i a l’inici del carrer de València. La L21 ho farà al carrer de València, i la L20 i la L22 ho faran al carrer de València i al principi del carrer de Barcelona. Així mateix, s’habilitaran zones de càrrega i descàrrega als carrers d’Aragó, de Girona, de Rosselló, de Provença i de València.


Una plaça que dignifica una porta d’entrada a Bellavista

Amb aquesta actuació, Les Franqueses vol dignificar una de les portes d’entrada al municipi, tot creant un eix cívic i central que potenciï la vida i l’activitat econòmica i social a Bellavista. És per això que s’ha volgut fer una actuació global de tot l’espai que integri la màxima superfície, des de l’estació de Renfe fins a l’entrada dels carrers que surten de la plaça.


La remodelació d’aquest espai, que durarà un total de sis mesos, consisteix a integrar la plaça a nivell de carrer amb l’objectiu d’eliminar-ne el seu aïllament. Amb aquesta actuació els vehicles i els vianants circularan al mateix nivell però els vianants tindran la màxima prioritat. Actualment la circulació de vehicles ocupa 2.060 m2 i la de vianants, 1.410 m2. Amb la remodelació, els vehicles disposaran de 890 m2 i els vianants, 2.580 m2.

A banda de mobiliari urbà nou com bancs, fanals i papereres i la plantació d’arbrat nou, també s’hi milloraran les xarxes de serveis. Així, s’eliminarà el cablejat aeri, es traurà tot el cablejat que sigui possible de les façanes, es suprimirà l’enllumenat de les façanes i es substituiran les canonades de fibrociment de la xarxa d’aigua.

Les obres, que tenen un pressupost de 684.215,13 euros (IVA inclòs), no tenen cap cost per a l’Ajuntament, ja que una meitat es pagarà a través del PUOSC i l’altra, per mitjà d’una subvenció del Pla de Barris. Ambdues subvencions són finalistes, és a dir, que no es poden destinar a altres finalitats i si no s’accepten es perden i es concedeixen a altres municipis. Paral·lelament a aquesta actuació es millorarà l’asfaltat dels carrers de Rosselló i de Barcelona i es substituirà l’arbrat d’aquest últim.

 

Participació