Mercè Masjuan publica un llibre sobre Marata

L’autora s’ha entrevistat amb avis de la zona, que han ajudat a recuperar la vida del poble a través dels seus records

per Redacció, 14 d'agost de 2014 a les 09:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El poble de Marata és protagonista del nou llibre que ha escrit Mercè Masjuan i Matheu, Descobrint Marata. Del poc que en sabem, encara en sabem prou. En el nou volum, Masjuan explica la història del poble vallesà, un passat ignorat en alguns aspectes que inclou costums i anècdotes allunyades de l’actualitat.

Les fonts per documentar el llibre han estat articles de premsa de l’època i documentació de l’arxiu municipal de l’Ajuntament de les Franqueses, però la font més destacada ha estat la memòria oral. L’autora s’ha entrevistat amb avis de Marata, que han ajudat a recuperar la vida del poble a través dels seus records.


Tot allò que Marata recorda

Entre els assumptes que tracta el llibre hi consten, per exemple, dades geogràfiques de Marata, la seva activitat econòmica, el seu patrimoni arquitectònic i l’ambiental i altres apunts històrics que van des l’arribada de l’electricitat a la Guerra Civil.

El llibre, d’unes 230 pàgines, es va presentar el darrer 2 d'agost al Centre Cultural de Marata amb la participació de Joan B. Culla, historiador, professor d’història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona i col·laborador assidu en mitjans de comunicació. L’autora Mercè Masjuan va cloure l’acte amb el lliurament d’un exemplar del llibre als avis que li han permès escriure la història de Marata gràcies a la seva memòria.

 

Participació