Granollers reforça i dóna continuïtat a la Catosfera amb un nou format

La reflexió crítica sobre Internet, fil conductor de les Jornades Digital Granollers, continuació de la Catosfera | L'esdeveniment se celebrarà els propers 3 i 4 d'octubre al Teatre Auditori

per Redacció, 4 d'agost de 2014 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge de la Catosfera 2013 Foto: Jordi Borràs

Granollers organitza, per setè any consecutiu, un cicle de debats en profunditat sobre les novetats tecnològiques d’Internet, que donarà continuïtat a les jornades de la Catosfera que s’han celebrat a la ciutat des de l’any 2008 i han aplegat a la comunitat a l'entorn del domini .cat.


En aquesta edició l’esdeveniment s'anomena Digital Granollers i es proposa millorar el servei que les jornades aporten a la ciutat, tot mantenint la voluntat de ser un punt de trobada de la Internet catalana. Les jornades es duran a terme els dies 3 i 4 d’octubre el Teatre Auditori de Granollers i es desenvoluparan, durant l’any, a escoles i biblioteques de la ciutat.

Reflexió crítica i creativa


Digital Granollers promourà una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides a nivell professional, cultural, educatiu i de participació. Aquest any prendran importància al programa conceptes com big data, open data i govern obert. Com a principal novetat, la programació incidirà en reptes ètics i canvis de model que suposa Internet, posant de relleu les tensions entre els vells esquemes i les noves formes: com ser ciutadà també a la xarxa. Tenim més informació però estem més implicats? Estem més compromesos? Els nous models de relació, riscos? oportunitats?

També prendran especial importància l’oferta de recursos per a centres educatius, la creació de projectes culturals a Internet, la construcció de patrimoni a Internet, els projectes de govern obert que advoquen per la transparència i la participació o els emprenedors que miren i treballen al món allotjats a Granollers. La programació de l’activitat es farà pública durant el mes de setembre.


Labs: una programació durant tot el curs

La programació de les jornades s’allargaran durant el curs 2014-15 amb tres blocs diferenciats de formació continua que portaran el nom de "Labs". Així, tindrem el lab de viquipedistes que es faran a les biblioteques de la ciutat per nodrir de continguts relacionats amb el patrimoni local la principal enciclopèdia virtual del món. El segon lab es basa en tallers de programació scratch que és un llenguatge de programació senzill que permet la creació d’històries jocs i animacions en línia i que s’ha mostrat com a òptim per a nois i noies d’entre 6 i 16 anys.

El tercer lab lloc impulsarà el projecte de maleta pedagògica entre els professors dels centres educatius. Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La maleta està pensada per oferir una visió global d’Internet i pot ser utilitzada dins d’assignatures tradicionals, treballs per projectes, crèdits de síntesi o projectes de centre interdisciplinaris.

 

Participació