I el Vallès va envair Cadaqués

Jordi Pagès i els seus "poetes ferits" tanquen l'exposició amb un recital a la ciutat empordanesa, el mateix dia que Pitu Gómez inaugura una nova mostra pictòrica de Pilar Villuendas a l'espai d'art 'Dieu'

per Redacció, 1 d'agost de 2014 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Jordi Ribó

"I aquest dissabte, el Vallès Oriental va envair Cadaqués", tal com diu Santi Montagud al seu article setmanal d'aquest divendres. Una invasió subtil, un xic daliniana, i propiciada per l'art, per aquell art vallesà d'aires de Tramuntana i també per un art genuïnament granollerí, com demostra el fet que hi hagués dues inauguracions coincidents en el temps, el dissabte 26 de juliol.


En primer lloc, "el de l’autoexiliat dissenyador Pitu Gómez Canals i la seva galeria magnífica i perifèrica, entre paisatges de somni", com segueix definint Montagud. Pitu Gómez comanda l'espai d'art 'Dieu' a Cadaqués després d'haver-lo traslladat de Granollers, un espai que feia niu al taller de joies 'Tasmania'. L'exposició, de Pilar Villuendas, es pot veure del 26 de juliol al 10 d'agost.

Pitu Gómez, responsable de la galeria Dieu Foto: Jordi Ribó


Jordi Pagès posa el punt i final a l'experiència dels "Poetes ferits"

A banda d'això, l'explosió artístico-poètica vallesana del 26 de juliol recordarà també la inauguració de l’exposició de pintures i collage(s) de Jordi Pagès, sèrie "Poetes Ferits", al taller Tabakov de Cadaqués. Una sèrie de pintures que ja ha passat per Barcelona (Comanegra), Girona (Context), Barcelona (Palau Zuriaga) i Granollers (Anònims).


La mostra consta de 12 quadres de format 50x40, tècnica mixta i 3 quadres de format 50x70, tècnica mixta sobre cartroné. Està inspirada en la poesia de quatre poetes de Granollers: Esteve Plantada, Anna Vilà, Santi Montagud i Albert Forns i de dos poetes de Barcelona: Guim Valls i Dan Rimdyl.

El recital, concebut com un dels recitals més especials de la "gira", va comptar amb la presentació d'Eudald Camps, crític d’art de la revista Bonart i Diari de Girona, i la lectura de poemes dels poetes Guim Valls, Santi Montagud, Dan Rimdyl, Anna Vilà, David Caño, Vicenç Altaió, i també del cineasta Albert Serra, l’artista-performer Zoë Valls i el video-artista Marc O’Callaghan. No pas poca cosa per una invasió total a Cadaqués per part de bona part d'aquest art que es fa i es desfà al Vallès.

La granollerina Anna Vilà recita els seus poemes Foto: Jordi Ribó Santi Montagud i Jordi Pagès, parlant abans del recital Foto: Jordi Ribó El pintor granollerí Vicenç Viaplana, també a Cadaqués Foto: Jordi Ribó

 

Participació