La primera jornada de vaga a Renfe comença amb normalitat i compliment de mínims

per Europa Press, 31 de juliol de 2014 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vaga de Renfe per acabar el juliol i començar l`agost. Foto: Jordi Arenas

La primera de les dues jornades de vaga convocada en Renfe –per a aquest dijous 31 i divendres 1 d'agost– ha començat a Catalunya amb normalitat i compliment dels serveis mínims, han informat a Europa Press Renfe i el sindicat CCOO.


Segons ha precisat l'operadora, dos trens de la línia R3 de Rodalies circulen des de primera hora amb uns quinze minuts de retard, una demora que ha desvinculat de la vaga i atribueix a una incidència a l'encreuament de trens.

Els serveis mínims, fixats pel Ministeri de Foment i la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, estableixen per a Rodalies un 66% del servei entre les 06.00 i les 09.30 hores, així com entre les 17.00 i les 20.30 hores, mentre que el servei serà d'un 33% durant la resta de la jornada, el que CC.OO. considera "abusius".

Pel que fa als trens de Llarga Distància Convencional i alta velocitat, s'assegura amb un servei del 77%, i respecte als trens Avant, els serveis essencials seran del 63%.

Amb aquesta vaga, el sector ferroviari de CC.OO. pretén manifestar el seu rebuig davant de l'"incompliment per part de Renfe d'aspectes essencials del conveni col·lectiu, la falta de personal en l'operadora pública i el fet que no s'estiguin complint els compromisos de mobilitat de personal".

 

Participació