La PAH, acusada de «desordre públic» per l'acció a l'Ametlla

Els set activistes de la PAH que van acampar durant 9 dies davant de CatalunyaCaixa segueixen denunciats i s'enfronten a un possible judici | Es va aconseguir que l'entitat assumís part de la pèrdua del valor de la casa

per Redacció , 15 de juliol de 2014 a les 18:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El campament de la PAH a l'oficina de l'Ametlla. Foto: Oriol Mondéjar

Van ser nou dies d'ocupació, i poden sortir molt cars. L'oficina que CatalunyaCaixa té a l'Ametlla del Vallès va viure el darrer mes de febrer una acció en solidaritat a Joana Montero, que demanava una dació en pagament. Cinc mesos després, i havent arribat a un acord amb l'entitat al seu dia, els set membres de la PAH que van portar a terme "l'ocupació" han rebut una denúncia que els portarà a ser jutjats per un delicte de "desordres públics".


Malgrat que l'entitat es va comprometre a retirar la denúncia, els set implicats es troben a les portes d'un judici que s'afegeix a la llista de promeses incomplertes per CatalunyaCaixa. Es dóna la circumstància que si l’entitat bancària retirés la demanda el cas quedaria automàticament anul·lat.

L'acció reclamava una solució digna per a una afectada que sense l'acord hauria perdut casa i li hauria quedat un deute de prop de 50 mil euros amb una garantia hipotecària avalada per la casa dels seus pares.


Després de l'acció de la PAH, l'afectada va aconseguir un acord segons el qual CatalunyaCaixa assumia part de la pèrdua del valor de la casa i renunciava a avalar el crèdit amb la casa dels pares de l'afectada.

 

Participació