La millor poesia catalana es cita als racons de «La Tèrmica»

La nau de Roca Umbert programa un recital en un dels espais més singulars de la Fàbrica de les Arts | El públic podrà fer un recorregut per les instal·lacions mentre sent la poesia de Lluís Calvo, el Dígraf del Desit, David Caño, Christelle Enguix, Víctor Sunyol i Jordi Nopca

per Redacció, Roca Umbert de Granollers | 9 de juliol de 2014 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els tres exemplars de la col. Llibres de l'Afrau, d'Ed. Terrícola, amb Lluís Calvo, el Dígraf del desitx i David Caño. Foto: CanCun

Dansa, teatre, concerts, ball o cultura popular formen part del cicle Obert x vacances . Però també la millor poesia, tal com es podrà veure aquest proper divendres a 'La Tèrmica', un dels llocs més singulars de tot el recinte fabril de Roca Umbert. L'antic espai, un escenari fascinant i ple de racons ocults, obre les seves portes el dia 11 de juliol a les vuit del vespre per oferir un recorregut per algunes de les millors propostes de la poesia catalana.


De la mà d' Edicions Terrícola  –una editorial jove i compromesa que publica llibres amb consciència ecològica i de qualitat– la jornada compta amb la participació dels reconeguts poetes Lluís Calvo, David Caño, Meritxell Cucurella-Jorba (editats a la col·lecció 'Llibres de l'Afrau'), Christelle Enguix, Jordi Nopca i Víctor Sunyol (editats a la col·lecció 'Infinitesimal'). En total, sis de les millors i més diverses veus del panorama poètic de l'actualitat.

El 'cor' de la fàbrica, ple de versos


La singularitat i qualitat dels poetes s'adiu, a més, amb l'espai triat per al recital. 'La Tèrmica', que en temps d'activitat tèxtil era conegut com el "cor" de la fàbrica granollerina, és un dels racons més fascinants de tot el recinte de Roca Umbert, conservat gairebé de la mateixa manera que quan encaar era en funcionament. I serà entre tubs, canonades i passadissos, que Edicions Terrícola ens convida a fer, de manera gratuïta, un passeig per l'interior d'aquest mentre ressonen els versos.

L'acte servirà per presentar la nova edició de 'plaquettes' de l'editorial, fetes en col·laboració amb el Celler Bàrbara Forés i que es venen amb el vi del propi celler. I també servirà per gaudir dels sis darrers autors que ha publicat l'editorial. D'una banda, Lluís Calvo, el Dígraf del desitx i David Caño, de la col·lecció 'Llibres de l'Afrau'; i de l'altra, Chriestelle Enguix, Víctor Sunyol i Jordi Nopca, de la col·lecció de 'plaquettes'.


Recital de poesia Terrícola. A 'La Tèrmica' de Roca Umbert. Divendres 11 de juliol de 2014 a les 20h. Col·labora: Celler Bàrbara Forés.

La darrera mostra de les plaquettes d'Edicions Terrícola fa un maridatge entre poesia i vi. Foto: CanCun

Foto: CanCun

 

Participació