La importància dels valors i la solidaritat, segons el gat Romeu

Dos professors de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, Núria Ramon i Antoni Argent, engeguen un projecte literari i educatiu

per Redacció , 3 de juliol de 2014 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coneixeu el Gat Romeu? És el protagonista del conte "El gat Romeu i el bosc màgic", un projecte educatiu que han tirat endavant dos professors de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, Núria Ramon i Antoni Argent. El conte, que s'ha fet arribar a les 127 escoles de la comarca, és fruit d'un projecte literari que permet els nens i nenes dels centres donar vida a un text que parla "de la importància del valor de l’amistat, de conèixer llocs nous, de viure aventures, de tenir una actitud emprenedora i d’educar en la diferència i de sumar esforços", tal com afirma el seu autor, Antoni Argent. Les il·lustracions són obra de Núria Ramon.

Argent subratlla que amb els contes, s'ha fet arribar una carta als equips directius de cada centre "explicant el projecte literari que representa aquesta iniciativa educativa i cultural per tal que puguin utilitzar el text com a eina pedagògica ja sigui a l’aula, a casa o a la biblioteca de l'escola".


"La lectura és un dels millors hàbits que podem transmetre als alumnes per entendre el món i és molt necessari que, de ben petits, els agradi llegir", raona Argent, que afegeix que els alumnes del present "són els futurs ciutadans i professionals del nostre país". L’edició i la impressió de l’obra l’ha realitzada l’empresa Igrafic, de Granollers, i el cost ha estat finançat gràcies a la col·laboració d’empreses i entitats de la comarca del Vallès Oriental.

Èxit de l'activitat solidària del Gat Romeu


Aquest cap de setmana ha tingut lloc, en relació a la publicació, una activitat solidària davant del Museu de Granollers, en col·laboració amb les entitats granollerines "El Xiprer" i "Alegria amb Gambo". L'activitat consistia en pintar un dibuix del Gat Romeu i, qui vulgués, adquirir el conte a la voluntat. L'activitat va aconseguir recollir 412,29 euros i es van pintar un total 241 gats Romeu.

 

Participació