Amnistia Internacional alça un mur contra la tortura a Granollers

L'esdeveniment convidava la gent a escriure un missatge contra la tortura i enganxar-lo en un mur simbòlic al carrer Anselm Clavé

per Redacció, 23 de juny de 2014 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els membres d'Amnistia Internacional, durant l'acte 'Stop Tortura' celebrat a Granollers Foto: AI Granollers

El grup de Granollers d’Amnistia Internacional va convidar els ciutadans aquest darrer divendres, dia 20 de juny, a participar a l'acte #STOPTORTURA. L'esdeveniment convidava la gent a escriure un missatge telegràfic contra la tortura i enganxar-lo en un mur simbòlic col·locat enmig del carrer Anselm Clavé de la ciutat.


La campanya 'Stop tortura ', que s’allargarà durant els propers dos anys, s’inicia amb la publicació del document "30 anys de promeses incomplertes", que ofereix una perspectiva general de l'ús de la tortura al món actual. D’aquesta manera, Amnistia Internacional denuncia que, a tot el món, els estats encara practiquen la tortura i sotmeten la gent a maltractaments. L’any 1984, 155 estats van signar la Convenció contra la tortura de l’ONU, però cal continuar insistint perquè els governs compleixin els compromisos adquirits, ja que darrerament s’ha constatat un augment de casos de tortura i una relaxació en la tolerància d’aquesta pràctica (sobretot en el context de la guerra contra el terrorisme).

Així doncs, per avançar en l’assoliment global del dret recollit l’article 5è de la Declaració dels Drets Humans (“Ningú no serà sotmès a tortures, ni a penes cruels, inhumanes o degradants”), Amnistia Internacional considera que la col·laboració ciutadana és clau per fer pressió als governs i exigir-los fermesa contra la tortura.


En aquest sentit, es va constatar la bona disposició de moltes persones que acudien a la parada d’Amnistia Internacional a Granollers per plasmar el seu missatge contra la tortura en el mur simbòlic, com també per signar les apel·lacions que demanaven justícia per a dues víctimes de tortures: Claudia Medina, de Mèxic, i Alí Aarrass, del Marroc.

 

Participació