Els petards superen la crisi

La venda de pirotècnia augmenta entre un 5% i un 10% a Catalunya per aquesta revetlla de Sant Joan

per Q.S./Redacció, 23 de juny de 2014 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Laura regenta el quiosc de petards Manli de l`Av. dels Països Catalans de Vic. Foto: Adrià Costa

Els venedors de petards comencen a veure el final de la crisi i per aquest any esperen augmentar les vendes entre un 5 i un 10% respecte l'any passat. Així ho assegurava aquesta setmana el responsable del sector i propietari de Petards CM, Josep Maria Vilardell. "Tenint en compte les vendes de principis de mes, sembla que comencem a remuntar després de sis anys de baixada i baixada", comenta. Una baixada acumulada des del 2009 del 50%.

 
Mitjana d'entre 20 i 30 euros
 
La mitjana de venda és d'entre 20 i 30 euros per persona o família. Vilardell ha celebrat que a Catalunya hi ha la tradició que tothom consumeix petards per Sant Joan i això ha permès mantenir la mitjana de venda. En zones on abans es gastava moltíssim s'ha vist més afectació però en canvi, les famílies que gastaven uns 30 euros han mantingut la despesa.

Les famílies manen

 
Gairebé el 70% d'aquests vendes corresponen a famílies, principalment pares o avis que van a comprar els petards al fill o nét. Això explica que els productes amb més sortida siguin les bombetes, les bengales, els trons o les fonts, un producte que va guanyant territori any rere any. "Es va venent més tot el que sigui color, més que el coet de tro i soroll", diu Vilardell. I és que, la compra del tro de metxa, que acostumen a adquirir persones d'entre 16 a 30 anys ha baixat, tot i que continua venent-se. Els 'packs' que els venedors han ideat durant aquests anys de crisi continuen tenint també una bona sortida.

 

Arxivat a:
Societat, Petards, Sant Joan
Participació