Un llibre reuneix i amplia els articles de Diego Sola sobre la història de Granollers

'Una història granollerina' busca el suport dels lectors a través d'una campanya de micromecenatge | El projecte compta amb la participació de l'artista granollerí Pau Farell, que il·lustrarà totes les històries

per Redacció, 10 de juny de 2014 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La portada del futur llibre d'històries que prepara Diego Sola, il·lustrada per Pau Farell Foto: Semproniana

Reis morint a la ciutat, alcaldes segrestats, viatgers granollerins buscant una nova vida a les Índies o esclaus romans produint un dels millors vins són alguns dels protagonistes de la popular secció "Un Vallès ple d'històries" que periòdicament escriu Diego Sola a NacióGranollers . Ara, anant un pas més enllà, el jove historiador granollerí vol publicar aquests relats, degudament ampliats i revisats, en un luxós i atractiu format llibre, que s'encarregarà d'il·lustrar Pau Farell, també col·laborador del diari.


El llibre resultat, escrit per Diego Sola i il·lustrat per Pau Farell, busca ara mecenes a través del portal de micromecenatge Verkami . El projecte, promogut per l’associació cultural Semproniana Granollers, té com a punt de partida moltes de les històries que al llarg d’aquests dos anys s’han publicat a NacióGranollers i narren fets des del Granollers antic fins a la ciutat subseu olímpica. Pau Farell, autor de la secció "Granollers il·lustrat", acompanya els diversos capítols amb els seus dibuixos, traslladant visualment el lector a cada època històrica.

Crònica d'una ciutat mil·lenària


"El llibre", expliquen els seus autors "és com una crònica d’una història mil·lenària", una mena de 'Llibre dels fets' de Granollers amb els beneficis d’una llarga i important historiografia com la que s’ha fet a la ciutat i a la comarca en les darreres dècades i amb l’afegit del poder de la imatge il·lustrada, que interpreta les fonts: el lector trobarà des d’una reconstruïda escena de vida quotidiana a l’antiga vil·la romana fins a una selecció de les fotografies més representatives de la història contemporània de la ciutat. La diversitat i qualitat dels fons de l’Arxiu Municipal de Granollers permet oferir al públic una completa selecció de la nostra història visual i també documentada. Un vídeo del procés creatiu i un tast de continguts ja poden veure’s a la pàgina web del projecte.

Fins el 19 de juliol es poden fer les aportacions econòmiques en aquest enllaç , que poden anar des dels 20 euros que permetran obtenir directament el llibre així com s’editi fins a modalitats de micromecenatge superiors que inclouen, com a recompenses, visites guiades per l’autor als espais que apareixen als capítols del llibre o una sèrie limitada d’una litografia de la portada signada per l’il·lustrador. El llibre serà una realitat si s’aconsegueixen 6.750 €.

 

Participació