Multats per refer el mural independentista de Cardedeu

La sentència del judici pel mural independentista obliga els encausats a pagar 7.640,40 euros d'indemnització | També hauran de complir una pena de quatre dies de localització permanent com a "autors responsables d'una falta de deslluïment de béns immobles"

per Redacció , 25 d'abril de 2014 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Desenes de persones repintant el mur aquest diumenge. Foto: Jordi Asturgó

El judici contra sis veïns de Cardedeu que van participar en la repintada del mural independentista que hi ha a l'entrada de Cardedeu ja té sentència i aquesta diu que els encausats hauran d'indemnitzar ADIF amb 7.640,40 € com a "autors responsables d'una falta de deslluïment de béns immobles" i que també hauran de complir una pena de quatre dies de localització permanent. La sentència també absol un dels encausats de les actuacions.


Segons la sentècia emesa, a la qual NacióGranollers ha tingut accès, s'han confirmat com a "fets provats" tots els fets denunciats i la cronologia dels mateixos: l'any 2013, l'Ajuntament de Cardedeu solicita autorització a ADIF per pintar de gris el mur existent a una de les vies d'accés de la localitat i que separa la carretera C-251 de les vies del tren de la línia Barcelona-Francia i col·locar un rètol amb lletres metàli·liques amb la llegenda "Benvinguts a Cardedeu"; el 8 de setembre de 2013, sense haver sol·licitat permís o autorització del titular del mur, ADIF, un centenar de persones es congreguen davant el mateix i en pinten els colors de la senyera amb la llegenda "Cardedeu per la independència" i "No al golf"; finalment, el 9 de setembre de 2013, el regidor Jaime Gelada i d'altres persones, efectuen diversos "retocs" a la pintura efectuada el día anterior.

La citació judicial va arribar després que Jaime Gelada, regidor al Consistori pel PP  (ara a l'oposició) , presentés una denúncia a la comissaria dels Mossos de Granollers en nom del partit pel que considera un acte d'"incivisme". El mateix Gelada assegura, en aquest sentit, que "no és cap atac a l'independentisme", perquè "si haguessin escrit Visca Mariano Rajoy, hauria actuat exactament igual", afirma. Es dóna la circumstància que Gelada va presentar uns noms que no són els que finalment han estat citats. I el dia de la pintada tampoc es va identificar a cap dels centenars de presents. 

 

Participació