ICV-EUiA de Mollet carrega de nou contra l’equip de govern

La coalició denuncia les maneres opaques i la manca d'informació cap als grups municipals que practica l'equip de govern a l’Ajuntament de Mollet del Vallès

per Redacció, 27 de març de 2014 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ecosocialistes celebren el reconeixement aconseguit fa uns dies per la web de l’Ajuntament de Mollet premiada com una de les webs més transparents de la demarcació per la UAB. Tot i això, apunten que la web municipal presenta encara nombroses mancances  i deures per fer i per aconseguir el 100% de transparència. Pels ecosocialistes la pàgina web no té ni l’execució del pressupost, ni la informació de la feina que fan els grups de l’oposició. La formació denuncia que a la web de l’ajuntament de Mollet només s’hi troben les mocions presentades per l’equip de govern PSC-CIU, però no pas les presentades pels altres tres grups de l’oposició, entre d’altres.
 

La formació ecosocialista també denuncia les maneres de fer de l’actual equip de govern,  caracteritzades per la seva opacitat, informació parcial i lentitud i demora en respondre les preguntes dels grups municipals. La Coalició ICV-EUiA posa d’exemple la petició d’informació sobre les dades de sinistralitat d’abans i després de la instal·lació dels radars i càmeres a la ciutat. Davant la manca de resposta per part del govern, el grup municipal va presentar les preguntes per instancia. La coalició assegura que "no només s'ha trigat més d'un mes en respondre a les preguntes, sinó que la resposta ha arribat abans als mitjans de comunicació que als regidors de l'Ajuntament".
 
Un altre exemple de manca de transparència, segons la coalició, és la resposta rebuda a la petició de reunió amb el Cap de la Policia Local, que el grup ha demanat per a fer seguiment dels afers relacionats amb la seguretat ciutadana. Després de seguir els canals lents i “reglamentaris” i per tant, de nou presentant una instància, la resposta del regidor va ser negar una reunió amb els responsables policials i informar als grups municipals que enviaran la documentació de la Junta de Seguretat Local. La Coalició denuncia que la resposta “dificulta la reunió amb el cap de la Policia Local i per tant, la possibilitat de poder preguntar i informar-nos dels temes de seguretat ciutadana i altres matèries policials de la ciutat”. Pels ecosocialistes és un nou cas que se suma als ja coneguts casos com: Vallès Visió, el centre de culte o la Vinyota.

 

Participació