Els ecosocialistes volen més polítiques socials a Granollers

ICV-EUiA va reclamar a l’equip de govern que al igual que han millorat els resultats econòmics de l'ajuntament, ho traslladin a les polítiques socials

per Redacció , 26 de març de 2014 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas Foto: ICV-EUiA

ICV-EUiA durant el ple municipal de Granollers, celebrat aquest dimarts, va reclamar a l’equip de govern amb majoria absoluta del PSC “un major esforç en polítiques socials”. Pels ecosocialistes la liquidació del pressupost de 2013 és “objectivament positiva” ja que s’ha aconseguit incrementar el romanent de tresoreria i disminuir el deute. Tot i això, el portaveu d’ICV-EUiA va retreure al grup socialista que, al seu parer, la seva gestió “prudent i sense estirar més el braç que la màniga” és potser massa austera i sembla que l’equip de govern “vagi en màniga curta”.

 
PerJosep Casasnovas, portaveu del grup, els 3,5 milions d'euros d'increment del romanent de tresoreria i la reducció del deute en més de 3 milions, “demostren que es pot fer molt més en polítiques socials per a ser al costat dels que estan paint la crisi”.  ICV-EUiA va recordar que a Granollers hi ha 6,000 aturats i aturades, el 50% sense cap mena de prestació, per això va tornar a reclamar a l'equip que no siguin tant prudents, que no estirin més el braç que la màniga, però tampoc que vagin en màniga curta a l'hora d'elaborar els pressupostos i les ordenances fiscals.

 
ICV-EUiA va recordar a l'equip de govern que durant la negociació de les Ordenances Fiscals i els Pressupostos el grup ecosocialista va fer propostes concretes per augmentar la despesa en polítiques socials que van ser totes obviades. Algunes de les propostes d’ICV-EUiA van ser l'increment de la partida del Pla de Xoc d'1 milió a 1,2 milions per a poder contractar entre 20-30 persones més en els plans d'ocupació i subvencionar entre el 10% i el 100% de l'import total de l'IBI per a unitats familiars amb aturats.

 

Participació