Com un Nosaltres

CRÒNICA del concert de Senior i el Cor Brutal a la B1 de Granollers

per Joan Gener Barbany, Sala NauB1 | 24 de març de 2014 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Àlex Falcó

Són valencians, però tenen l'orella i l'ànima parada als Estats Units. I és que des de “L'Experiència Gratificant” (Malatesta Records, 2009) fins el moment, Senior i el Cor Brutal han dibuixat un imaginari que a les nostres coordenades connecta amb Arthur Caravan. El Poder de Voler (Malatesta Records, 2014) segueix marcant camí, però deixa reposar el folk íntim i de taverna de València, Califòrnia (Malatesta Records, 2013), i aposta per un rock bàsic, lluminós i marcadament guitarrer.


El passat divendres 21 de Març, la Sala NauB1 rebia els valencians en l'estrena del nou disc i des del primer moment, Senior ho va deixar clar: “És el primer cop que les toquem...ens ha quedat un disc re-bonico!”. Combinació d'il·lusió i maduresa, és la solvència d'una proposta que té tanta ànima com ofici i que en directe sap implicar al públic, que no és pas poc, en un acte de comunió.

Senior, amb el Cor Brutal a les esquenes, ha sabut trobar la formula per combinar el bon rotllo que desprenen les melodies i la seva manera de cantar amb una marcada crítica social. “El Cel de les Illes Caiman”, “Cele”, “Els Professionals” o les brillants “Actes d'Amor” i “Tancs” en són dosis pures. Pocs músics baixen de l'escenari a mig concert, a petició del públic, per oferir una cançó en estricte acústic. I quan això dels bisos en un directe sembla caduc, pocs cops et trobes que el públic en reclami dues tandes.


Toquen per plaer i per convicció, combinen la vida quotidiana de qualsevol amb l'experiència de la música a la carretera. Són humils i creuen en el què fan. Saben portar al terreny musical el moment convuls que tots (menys els rics) vivim. Amor i roig a la sang. Són com nosaltres.

 

Participació