Mojinos Escozíos: «Per a nosaltres sempre és especial tocar al Vallès Oriental»

Entrevista al popular grup vallesà, que aquest dissabte 29 de març actua a la sala 2046 de Granollers

per Esteve Plantada , 24 de març de 2014 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una imatge promocional que demostra que els 'Mojinos' són uns 'màquines'. Foto: Mojinos Escozíos

Divertits, desvergonyits i contundents. Del rock al heavy, passant per les ganes de fer-ho passar sempre bé. Així es presenten els Mojinos Escozíos, que aquest dissabte, dia 29 de març, toquen a la sala 2046 de Granollers, molt a prop del lloc on van néixer i on van començar a fer molt popular la seva proposta (Mollet del Vallès). Des d'aleshores –un llunyà any 1994–, porten uns vint anys de carretera, directes i discos, una trajectòria que els ha consolidat com un dels grups amb més seguidors del panorama del rock cantat en castellà. A més, asseguren que el concert que es celebrarà a Granollers té preparades algunes sorpreses per als fans de sempre. I, també, que l'actuació significarà el retrobament amb la seva gent, la de casa, la que sempre els ha seguit des de la seva fundació.


Mojinos Escozíos es va formar a Mollet del Vallès. Com va influir aquest fet en la manera de ser del grup? Què destacaríeu d'aquella primera etapa? 
Van ser uns temps molt bons, on es va formar l'Associació de Músics de Mollet, on a la ciutat hi havia molts concerts durant tot l'any, i on, a més, hi havia el festival "Ja era hora", que va ser el bressol de Mojinos i de molts altres grups del Vallès. La veritat és que recordem aquells anys amb molt d'afecte.


Quina conjunció va fer que coincidíssiu tots a Mollet, al Vallès Oriental? 
Tota la conjunció es va fer al Bar Pirata, el bar heavy de Mollet. Com que "El Puto" era l'amo, el seu fill "Vidalito" sempre era per allà. En "Zippy", el seu germà, era client habitual, igual que en "Chicho" i "El Sevilla". Es pot dir que Mojinos Escozíos van néixer allà, al Bar Pirata, com també hi van néixer altres grups de la nostra comarca.


És per a vosaltres especial tocar el dia 29 de març a Granollers, tan a prop dels orígens del grup? 
No cal dir-ho. Per a nosaltres sempre és especial tocar a la zona on seguim vivint. Són uns concerts on ens trobem a molta gent coneguda des de fa molts anys, amb l'afegit que també pot assistir la nostra família.

En els darrers dies heu demanat als vostres fans, a través de les xarxes socials, que us ajudin a fer el repertori dels propers concerts. Ens consta que molts ja us han fet arribar les seves preferències. 
La idea de fer participar el fans en el repertori la teníem al cap des de fa molt de temps. Com que els propers seran uns concerts on la gran majoria del públic serà "fan", què millor que demanar quines són les seves cançons favorites?

Podeu avançar-nos alguna sorpresa de cara a l'actuació de dissabte? 
La veritat és que preferim guardar-nos les sorpreses per al concert. I podem assegurar que n'hi haurà més d'una... 

El vostre gran tret d'identitat són les lletres, còmiques, punyents i divertides, i sabem que heu tingut alguns problemes amb elles, sobretot al principi de la vostra carrera. 
La veritat és que mai no ens hem vist obligats a canviar res de les nostres lletres. Entenem que no les posin en segons quins programes de televisió o ràdio, però mai no les hem fet amb malícia. Potser ara, que han passat uns quants anys i que tots ja som pares, mirem una mica més que les lletres no siguin massa fortes. Sempre tenim present que ens segueixen molts nens, i que si nosaltres els posem les nostres cançons als nostres propis fills no creiem que els nostres fans que ja siguin pares no se les posin als seus.

Quan vau formar el grup teníeu clar que les lletres serien el que is definiria? Va ser premeditat o tot va ser més aviat casual?
Des del primer dia vam tenir molt clar que les lletres que fem són les que ens fan riure. Estem una mica farts de les lletres de sempre, d'amor o desamor.

Com va el procés de fer una cançó dels "Mojinos Escozíos"? És primer la música, primer la lletra o primer la idea, un concepte a partir del qual crear la cançó?
No hi ha una fórmula establerta. Hi ha cançons que han sortit a partir d'una lletra, com n'hi ha d'altres on hem adaptat una lletra a una música ja feta.

Una "cua llarga" és realment tan horrorosa com expliqueu a la cançó "Más rabo que la pantera rosa"?
(Riuen) Doncs potser sí... Para gustos, los colores ….. Cadascú té la seva.

Heu assistit a festes com la que expliqueu a "Tengo una idea", amb pluja de gots, bufetades i "novios borricos"?
Nooooo, nosaltres som molt pacífics. Les baralles les deixem per a uns altres. Nosaltres volem passar-ho bé i que tothom s'ho passi igual de bé.

Podríeu dir-nos què és el que més us fa "irritar" de la situació política actual?
Mai ens hem posat en política. Nosaltres som músics a qui ens encanta tocar en directe, que la gent gaudeixi i aconseguir, per una estona, que tothom s'oblidi dels problemes quotidians que tenim. La política no és el nostre món. El nostre món és la música.

Tot a punt, doncs, per una nit de música, rialla i bons moments, tal com asseguren els Mojinos Escozíos. La sala 2046 de Granollers ja els espera, en un concert programat per a aquest proper dissabte, 29 de març. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada en aquest enllaç de la web d'Atrapalo.com, o a Can60 Menjar i Beure o el Bar l'Olla a l'Espai de les Arts Roca Umbert de Granollers. Està assegurada una nit de rock dur, grenyes, heavy i moltes ganes de riure.

 

Participació