Parets del Vallès es declara municipi lliure de desnonaments

De la mà de la PAH del municipi, l'ajuntament aprova sancionar entitats bancàries amb pisos desocupats

per Redacció, 24 de març de 2014 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ple de l’Ajuntament de Parets va aprovar, aquest darrer dijous i per unanimitat, dues mocions presentades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Amb aquestes mocions, d’una banda, es declara Parets del Vallès com a municipi lliure de desnonaments, en defensa del dret a l’habitatge i condonació de l’impost de la plus vàlua, i per l’altra, s’aprova sancionar els immobles permanentment desocupats que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

Amb l’aprovació de les dues mocions, l’Ajuntament dóna suport a les sol·licituds presentades per la PAH i aprova un extens catàleg de mesures per pal·liar la difícil situació que viuen moltes famílies. A més, el consistori també es va comprometre a aplicar totes les mesures encaminades a eradicar la pobresa energètica.


Entre les propostes acordades s’inclou la paralització de tots els desnonaments, la creació d’un servei de mediació i d’una taula de seguiment formada per agents polítics i socials, el compromís de l’Ajuntament de subvencionar totalment l’impost municipal de plus vàlua a les persones que perdin el seu habitatge, l’elaboració de programes d’inspecció per detectar els habitatges buits d’entitats financeres i finalment, la imposició de sancions que poden arribar fins a 100.000 euros si, en el termini fixat, no s’ha procedit a l’ocupació de l’immoble

 

Participació