«El gruix d'empresaris que defensem la independència hem de perdre la por»

Entrevista a Jordi Roset, del Cercle Català de Negocis i impulsor de Petro7, una benzinera ubicada a l'Ametlla del Vallès que tributarà a l'Agència Tributària Catalana | L'empresari defensa que «Catalunya només serà viable econòmicament si tenim un estat propi»

per Esteve Plantada , 14 de març de 2014 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Roset Foto: Joan Manel Oller

Aquest dijous ens fèiem ressò de la iniciativa de Petrolis Independents (Petro7), que ha obert una benzinera de baix cost al quilòmetre 24,5 de la carretera C-17, al Polígon Mas Dorca. La singularitat del cas és que l'establiment neix amb la clara intenció de tributar a l'Agència Tributària Catalana i, a més, també destinarà part dels beneficis a projectes d’entitats independentistes. Aquesta nova iniciativa és un pas més en la trajectòria empresarial de Jordi Roset, del Cercle Català de Negocis, independentista confès i activista que, entre d'altres coses, va ser el primer empresari català que va exercir la campanya del 'No Vull Pagar'. NacióGranollers ha pogut parlar amb Jordi Roset sobre aquest assumpte i sobre la situació del país, centrant-nos en l'obertura de la nova benzinera al Vallès Oriental, un establiment que vol posar el seu gra de sorra "per pressionar la Generalitat perquè acabi plantant-se i deixi d’enviar els diners dels impostos dels catalans a Madrid". 


Per què una benzinera amb aquesta filosofia?
La resposta és clara: perquè som independistes de tota la vida, perquè pertany al Cercle Català de Negocis i perquè creiem que Catalunya només serà econòmicament viable si tenim un estat propi. Nosaltres volem pagar els impostos a Catalunya i per això els ingressarem a l’Agència Tributària Catalana. I el fet també és un mostra de coherència, perquè creiem que si es fa visible la nostra determinació podrem animar a molta més gent a fer-ho. És molt necessari que la Generalitat vegi que té una massa d’empresaris a darrera, donant suport al procés, i que així té un recolzament important per poder emprendre més fàcilment les determinacions que calguin.


Creu que aquesta iniciativa impulsarà a d'altres empreses a seguir el mateix model?
Espero que sí. Catalunya és un país de petites i de mitjanes empreses on hi ha, tal com demostren diverses enquestes de patronals, entre el 65% i el 75% d'empresaris que volen un estat propi, i que són sobiranistes. Tot aquest gruix d'empresaris ha de perdre la por. I potser si veuen que d'altres ens decidim a fer-ho, ells també es decideixin.


Quines raons l'han impulsat a obrar aquesta benzinera a l'Ametlla del Vallès? Què té aquest punt del territori que no tinguin altres zones?
En primer lloc, la C-17 és una carretera amb molta afluència, de molt pas, cosa que fa que a nivell empresarial sigui molt interessant situar una benzinera com la que obrim. Creiem que està mot ben situada. Però, a més, també hi ha intervingut el fet que aquesta zona del Vallès Oriental és una àrea amb molts adeptes a l'independentisme que defensem.

Quin pùblic creuen que poden tenir? Serà de tota mena o esdevindrà un lloc de referència per als independentistes més militants?
Tenim clar que la nostra és una benzinera de "low cost", amb el millor preu del mercat i cent per cent automàtica, cosa que farà que aquest sigui el primer reclam, òbviament. A banda d'això, també està preparada per a vehicles de transport i per a gent de pas, cosa que la fa molt interessant per a l'enorme trànsit de la C-17. Evidentment, també creiem que vindrà gent a exercir la militància. En tot cas, sabem el risc que correm, i l'assumim totalment. Però penso que els empresaris hem de mirar de ser conseqüents amb el que creiem.

Creu que la independència és viable ara mateix? Anem en la bona direcció?
Veig que no hi ha cap altra solució i que la independència és viable al cent per cent. He après que, a la vida, les coses no te les donen i de vegades les has d’agafar. En aquest cas, hem d’agafar la independència, no podem esperar que ens la donin. Penso que el Govern ho està fent bé, en el sentit d'esgotar totes les opcions democràtiques que tenim a l'abast. Però hem de fer un pas endavant i ningú pot decidir per nosaltres. Estem carregats de raons.

 

Participació