Les petites i mitjanes empreses catalanes, en peu de guerra

PIMEC convoca una jornada de protesta contra el tracte injust de les administracions

per Redacció, 13 de març de 2014 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Polígon de les Planes Foto: DBM

La patronal PIMEC ha convocat una jornada reivindicativa al Palau de Congressos de Barcelona pel proper 19 de març sota el lema "Diguem Prou".  La jornada està dirigida a tot l’empresariat de Catalunya i pretén evidenciar que l’administració, tan catalana com espanyola, ha deixat de banda el veritable teixit productiu del país, la petita i mitjana empresa. És la primera vegada a Espanya i Catalunya que una patronal organitza un acte de protesta d’aquestes característiques.

 
La Delegació de PIMEC al Vallès Oriental participarà a la jornada reivindicativa amb tots els seus associats més de 200. Fins al moment més de 700 empresaris, autònoms, associacions i gremis s'han adherit a l'acte reivindicatiu. Des de PIMEC remarquen que la jornada està oberta a tot el món empresarial i que fins i tot associacions empresarials espanyoles s’han adherit a la protesta. La patronal PIMEC es mostra convençuda que la jornada al Palau de Congressos de Barcelona, el pròxim 19 de març amb una representació dels seus 120 mil associats  i dels 120 mil autònoms de Catalunya, serà històrica i obligarà a l’administració a prendre mesures.
 
Motius protesta empresaris

La jornada vol evidenciar les grans mancances que es troben al dia a dia les petites i mitjanes empreses i, sobretot, les poques ajudes que han rebut per part de les administracions. El president de PIMEC Vallès Oriental, Vicenç Paituví ha destacat que les ajudes anunciades pels diferents governs a les pimes “són una farsa”. Per contra , segons Paituví l’empresariat català ha sofert augments dels costos de la seguretat social, polítiques erràtiques, l’augment dels preus de l’energia, de la pressió fiscal i la manca de crèdit. “Ho tenim molt malament i sinó sortim al carrer no arreglarem res” ha sentenciat.
 
Des de PIMEC denuncien que  és fals que els bancs hagin obert l’aixeta del crèdit a les pimes i que només donen crèdit a les grans empreses de l’IBEX. Paituví ha remarcat que les informacions on s’afirma que la banca ha obert el crèdit a les pimes “és mentida, un bulo, tots els diners van a les grans empreses IBEX que a més estan superendeutades”.  PIMEC acte Diguem Prou amb Vicenç Paituví 

 

Participació