El Vallès Oriental, una de les comarques metropolitanes amb més estudiants a la UOC

La nostra comarca compta amb 1.249 matriculats a les titulacions oficials d'aquest segon semestre

per Redacció, 4 de març de 2014 a les 09:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’àmbit metropolità de Barcelona es manté com el territori amb més persones matriculades a la Universitat Oberta de Catalunya, amb 15.970 persones que cursen titulacions oficials aquest segon semestre que ara comença. El Barcelonès continua essent la comarca amb més estudiants matriculats —tant de la demarcació com de Catalunya—, amb un total de 7.325, seguida del Vallès Occidental amb 2.778 i del Baix Llobregat amb 2.369 estudiants. Després dins de l’àmbit territorial ve la comarca del Maresme, amb 1.397 matriculats, el Vallès Oriental amb 1.249, el Garraf amb 542 i l’Alt Penedès amb 310 estudiants UOC.

En el total del país, més de 34.000 persones comencen un nou semestre en alguna de les titulacions de la Universitat, ja siguin graus, els màsters oficials i les titulacions del pla antic, a més d’altres ofertes formatives com l’Escola de Llengües o l’Ateneu universitari. D’aquests estudiants, prop de 22.000 cursen alguna de les titulacions de grau, en què prop d’un 19% cursaran Psicologia, gairebé un 18% Administració i Direcció d’Empreses i més d’un 12% Dret. Els segueixen altres titulacions com Enginyeria Informàtica, Educació Social i Comunicació. També sobresurten els més de 2.700 estudiants que aquest semestre seguiran algun dels màsters universitaris, entre els quals es destaquen Educació i TIC (e-learning), Prevenció en riscos laborals i Seguretat en TIC, seguit del màster de Dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge, el d’Enginyeria informàtica i el d’Aplicacions multimèdia.


Més de 7.000 persones estudiaran des de fora de Catalunya 
Dels 7.000 estudiants que cursen alguna titulació fora de Catalunya, el País Valencià, amb més de 1.400 matriculats, i les illes Balears, amb més de 1.300, són els territoris amb més estudiants matriculats, i també la Comunitat de Madrid, amb més de 1.200, i Andalusia, amb prop de 600, seguides per Galícia i les illes Canàries, que aglutinen uns 300 estudiants cadascuna. A més, cal afegir-hi el miler d’estudiants que estudiaran a la UOC aquest semestre a fora de l’Estat espanyol en un total de 76 països, entre els quals es destaquen Colòmbia, Alemanya, el Regne Unit, França i els Estats Units.

Més de dones que d’homes i entre 25 i 45 anys
Del total d’estudiants matriculats aquest semestre, les dones continuen essent una mica més nombroses que els homes, un 52% per davant d’un 48% aproximadament. La franja de la mitjana d’edat dels estudiants de la UOC continua essent majoritàriament entre 25 i 45 anys, un 65% del total de matriculats aquest semestre. També es destaca l’augment continu d’estudiants menors de 25 anys que opten per estudiar a la universitat en línia en comptes de la presencial, un 25% del total. El 10% restant dels estudiants de la UOC tenen més de 45 anys.

 

Participació