Mollet recorrerà al TC la sentència per les expropiacions de la Vinyota

La sentència obliga a l’empresa municipal 'Mollet Impulsa' a pagar uns 20 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys, deu vegades més del que es va pactar l'any 1995

per Redacció, 25 de febrer de 2014 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roda de Premsa per explicar situació als terrenys Vinyota Foto: Ajuntament de Mollet

L’equip de govern de l’Ajuntament del Mollet ha volgut donar explicacions sobre la sentència del Tribunal Suprem que l’obligarà a pagar més de 20 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys de l’àmbit de la Vinyota. La sentència considera insuficient el preu del sòl que es va acordar l’any 95 entre tots els grups polítics del consistori amb el suport del Ministerio de la Vivienda, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els sindicats CCOO i UGT.


L’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha mostrat la seva perplexitat davant d’una sentència que considera “injusta” perquè “va en contra del servei públic i a favor de l’especulació urbanística”. L’alcalde molletà ha advertit que la sentència vulnera “el precepte social de defensa del dret constitucional a l’habitatge digne” i ha remarcat que sense aquesta expropiació, 300 famílies de la ciutat no haguessin pogut accedir a un pis de protecció oficial.

Monràs ha anunciat que l’Ajuntament, tot i iniciar les negociacions amb els propietaris per arribar a acords, presentarà un Recurs d’Emparament davant del Tribunal Constitucional i si cal, també als tribunals europeus. L’expropiació dels terrenys agrícoles de l’àmbit de la Vinyota es va fer l’any 95 a través de l’empresa Promosol (actualment Mollet Impulsa) per tirar endavant una gran operació urbanística que va permetre la construcció de 300 pisos de protecció oficial, equipaments públics i zones comunes.

 

Participació