IxM-CUP alerta que l’Ajuntament de Mollet podria entrar en fallida

La formació insta l’equip de govern de la ciutat a iniciar una auditoria pública sobre el deute municipal | Les sentències que l’obligaran a pagar 20 milions d’euros pels costos d’expropiació dels terrenys de la Vinyota serien les principals causants de la fallida econòmica

per Redacció, 21 de febrer de 2014 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Txus Carrasco, David Fernández i Marta Cordomí, a Mollet del Vallès. Foto: CUP

La moció d’IxM-CUP reclama una auditoria pública que permeti a la població conèixer de forma detallada, els resultats econòmics i que s’estableixin les guies per a l’endeutament futur. La formació molletana vinculada a la CUP informa que el pressupost municipal de 2014 és de 57.817.282,03€ i segons les dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Púbiques de l’estat espanyol, el 31 de desembre de 2013, l’Ajuntament molletà tenia un deute viu de 50.719 389,06 €, i un deute reconegut aproveïdors de 14,9 milions.

 
El portaveu d’IxM-CUP, Txus Carrasco ha alertat que el deute viu, en crèdits bancaris, és una part cada cop més important dels pressupostos municipals i representa actualment “més del 87% del pressupost consolidat”. Per Carrasco si es compten els augments del deute per les indemnitzacions de la Vinyota “aquest percentatge posa el consistori en greu risc de fallida”.

 
La formació molletana ha denunciat que el pressupost municipal del 2014, bàsicament es dedica a pagar el deute, no hi ha inversions importants a la ciutat, ni en polítiques socials ni a la reactivació de l’economia. Els motius per la formació molletana són clars:  “perquè l’Equip de Govern (PSC-CiU) està endeutat fins a les celles i ha cedit el control efectiu de les actuacions de l’Ajuntament a les entitats financeres”.

 

Arxivat a:
Política, cup, fallida, ixm
Participació