La PAH i CatalunyaCaixa posen punt i final a nou dies de lluita

L'entitat bancària assumeix part de la pèrdua del valor de la casa i renúncia a avalar el crèdit amb la casa dels pares de l'afectada, Joana Montero | L'acord és rebut amb gran satisfacció per la PAH

per Oriol Mondéjar , 12 de febrer de 2014 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El campament de la PAH a l'oficina de l'Ametlla. Foto: Oriol Mondéjar

La PAH i Catalunya Caixa han arribat a un acord que posa punt i final a 9 dies de lluita i d'acampada davant de l'oficina de l'Ametlla del Vallès. Els activistes de la PAH reclamaven una solució digna per a una afectada que sense l'acord hauria perdut casa i li hauria quedat un deute de prop de 50 mil euros amb una garantia hipotecària avalada per la casa dels seus pares.


Finalment, l'afectada, Joana Montero, veïna de la Garriga, haurà d’entregar la seva casa a l'entitat i pagar un crèdit personal de 32 mil euros. Amb l'acord, CatalunyaCaixa assumeix part de la pèrdua del valor de la casa i renúncia a avalar el crèdit amb la casa dels pares de l'afectada. L'afectada que es troba a l'atur cobrant la meitat del PIRMI, segons els negociadors de la PAH, tenia un deute de més de 250.000 euros amb l'entitat i l'última taxació de la casa era de 125 mil euros.

Un gran patiment amb satisfacció final

Un dels negociadors de la PAH, Juanma Fernández ha explicat que "hem patit molt tant la família com els negociadors i els acampats, però al final ha valgut la pena" . Fernández ha recordat que l'oficina de l'Ametlla ha estat tancada nou dies i els activistes acampats a l'entrada "amb fred , pluja i sobretot amb la incertesa de no saber el que passaria". El desallotjament del campament per part dels activistes es va produir ahir al vespre "com a vot de confiança cap a l’entitat per comprovar si era un farol o no", ha explicat Juanma Fernández. Aquest matí la brigada ha netejat l’oficina i els treballadors han tornat als seus llocs de treball. Fernández ha agraït la solidaritat de tots els veïns de l’Ametlla que els han recolzat i ajudat a aguantar.

La reunió s'ha celebrat aquest matí a l'ajuntament de l'Ametlla del Vallès amb el seu alcalde Andrés González com a mediador i els responsables de Catalunya Caixa i de la PAH. La reivindicació de la PAH durant l'última setmana ha comportat l'acampada permanent davant l'oficina de l'Ametlla i les ocupacions de suport de la PAH a les oficines de CatalunyaCaixa de Granollers en horari laboral durant diversos dies.

 

Participació