Hàbitats i Aprèn Serveis Ambientals impliquen els franquesins en la restauració del Congost

El projecte, presentat per ambdues entitats, obre el Consell del Poble de Llerona del febrer

per Redacció, 5 de febrer de 2014 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació del projecte de restauració d'un tram del riu Congost Foto: Ajuntament de les Franqueses del Vallès

El projecte de restauració de les lleres d’un tram del riu Congost al seu pas per Llerona va obrir el Consell del Poble de Llerona del mes de febrer. La iniciativa, que durarà un any, començarà properament i l’objectiu és afavorir la participació social en la gestió de l’espai fluvial, tal i com van explicar Eva Lecea de l’Associació Hàbitats i Andreu Salvat d’Aprèn Serveis Ambientals, segons una nota informativa enviada per l’Ajuntament de les Franqueses.  


La restauració comprèn els marges fluvials del riu Congost des que entra al municipi de les Franqueses després de passar per la Garriga fins al pont de la carretera BV-1433, que uneix Llerona amb l’Ametlla, i forma part de l’adopció d’aquest riu que l’Associació Hàbitats desenvolupa amb l’Ajuntament de les Franqueses i el Consorci de la Defensa de la Conca del Besòs des de l’any 2013.

L’actuació al riu consistirà en eliminar i eradicar les espècies de flora exòtica invasora, com ara la canya americana. També s’instal·laran refugis per a la fauna i es mirarà de posar arbres que facin ombra al passeig fluvial, entre altres actuacions, tal i com va explicar Salvat.


D’altra banda, Lecea va explicar que per aquest 2014 i dins el projecte de restauració s’està preparant una primera visita tècnica el març, que serà oberta a tothom, i una activitat amb les escoles del municipi que es farà el mateix mes. I el maig es realitzarà una campanya de neteja del riu oberta als voluntaris i una sortida de fauna a l’octubre. 

 

Participació