Terrícola presenta els 'Llibres de l’Afrau' a la Gralla de Granollers

La popular llibreria granollerina acull un acte amb els tres autors de la nova col·lecció de poesia catalana

per Redacció, 28 de gener de 2014 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El disseny és part fonamental dels llibres d'Edicions Terrícola Foto: CanCun

Edicions Terrícola presenta aquest dissabte els seus tres primers llibres de poesia a la llibreria 'la Gralla' de Granollers. Després de néixer amb tres plaquettes que podien plantar-se, literalment, l’editorial presenta ara els tres primers números de la nova col·lecció 'Llibres de l'Afrau'. Els tres primers títols són 'Llegat rebel', de Lluís Calvo, 'Cada volcà és abans muntanya', d’El dígraf del desitx i 'Res és ara ni això', de David Caño. "Són tres veus molt potents de la literatura catalana actual", afirmen des de l’editorial, "tres estils diferents i diferents maneres de viure la poesia, que conflueixen en el naixement d’una proposta que vol ser, també, atractiva pel que fa al format", asseguren.


En aquest sentit, el disseny té una importància fonamental, ja que "expressa a la perfecció la passió que tenim pels llibres, no només com a contenidors de pensament, sinó també com a objectes", afirmen els editors. L’aventura editorial va començar amb tres plaquettes de tres autors també de pes: Carles Hac Mor, Jordi Valls i Meritxell Nus. "Eren llibres menuts que, un cop llegits, es podien plantar i germinaven", asseguren. "Allò ens va servir per demostrar que la poesia podia ser útil de moltes maneres". Les plaquettes tenen un preu de 6 euros.

La col·lecció de 'Llibres de l’Afrau'

Després d’aquella primera temptativa, Terrícola presenta ara nova col·lecció, els ‘Llibres de l’Afrau’. "Els tres primers llibres neixen amb ganes d’aportar coses interessants al ric i divers panorama literari català", tal com afirmen els editors. El disseny, novament, és un pilar fonamental. En destaca el cop sec a la portada, un paper de bona qualitat –que segueix un procés totalment ecològic– i singularitats com el color de tinta (verda en aquesta primera edició), la tipografia i un cartell especial que cobreix la portada i que es ven conjuntament amb el llibre. Aquests cartells compten amb la col·laboració d’altres artistes, com són el poeta Màrius Sampere, el cineasta Isaki Lacuesta, la fotògrafa Fiona Morrison, el pintor Jordi Aligué, David Esterri i la poeta Irene Solà. El preu de venda dels llibres és de 15 €.

Terrícola és una editorial "compromesa amb el disseny, amb la qualitat, amb la proximitat, amb l’optimització de recursos i amb el respecte vers els materials que emprem", tal com assenyalen els editors a la seva web. "Ens apassionen els llibres i ens apassionen els escriptors, per això intentem oferir poemes que tenen vida". Els editors de Terrícola són els també poetes Laia Noguera, Joan Duran i Esteve Plantada. El disseny dels llibres és obra de l’estudi CanCun , format pels creatius Núria Vila i Albert Grébol.


"Presentació dels tres primers llibre de Terrícola", aquest dissabte, 1 de febrer de 2014, a la llibreria la Gralla de Granollers, a les 19 h. Amb la presentació de Pruden Panadès. 

Foto: CanCun

 

Participació