El Museu Abelló de Mollet recorda Dalí mostrant una fotografia poc vista amb Buñuel

Se suma així a la commemoració dels 25 anys de la mort del pintor

per Redacció , 23 de gener de 2014 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu Municipal Joan Abelló de Mollet se suma a la commemoració dels 25 anys de la mort de Salvador Dalí tot mostrant una fotografia de Dalí i Buñuel a la terrassa de la casa de Dalí a Figueres (Alt Empordà) de la qual només se’n coneixen dues còpies. El Museu la mostrarà al públic a partir d’aquest cap de setmana, en el racó dels petits tresors de la col·lecció.

La Fundació Municipal Joan Abelló compta en la seva col·lecció amb un extens fons de material sobre Dalí que Joan Abelló va anar col·leccionant al llarg de la seva vida, portat per la fascinació que el pintor de Mollet va sentir sempre per l’obra de Dalí, i, que el va conduir a comprar tot tipus d’objectes i material gràfic o documental, sobretot després del seu encontre personal i d’amistat.


La col·lecció Dalí de la Fundació es va donar a conèixer arran de l’exposició Lletres i Ninots que el museu va produir l’any 2001, i que converteixen centre de documentació molletà en un punt de referència per l’estudi de l’obra de l’artista. Posteriorment, i arran de la segona donació que Abelló va fer a la ciutat, aquest fons es va veure incrementat amb un segon cartell que Dalí havia fet als anys 70 pel futur Museu Abelló. Mentre el Museu reorganitzava el centre de documentació, va aparèixer la fotografia de Dalí i Buñuel a la terrassa de la casa natal del pintor a Figueres, i que possiblement n’existeixen només dues còpies.

 

Participació