1 de 10

Mollet s'incorpora al Centre de Reempresa de Catalunya per evitar el tancament de negocis

per Redacció, 15 de gener de 2014 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació de Reempresa a Mollet, aquest dimarts. Foto: Aj. Mollet

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha signat aquest dimarts el conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot per tal d'incorporar-se al Centre de Reempresa de Catalunya, un servei que impulsa la transmissió d’empreses amb l'objectiu d'evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació. La presentació d'aquest servei, que ja funciona, per exemple, a Granollers i Cardedeu , ha tingut lloc a les instal·lacions de l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO) i ha comptat amb la presència de Monràs; el vicepresident primer de la Diputació, Ferran Civil; i el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad.


A partir d'aquest mes de gener, Mollet disposarà d'un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, ubicat a EMFO. El Centre de Reempresa és una iniciativa público-privada que dóna resposta a la necessitat de petits empresaris que han de tancar un negoci que rutlla, ja sigui per motius de jubilació o personals, amb la conseqüent pèrdua de teixit empresarial i de llocs de treball. "Reempresa és una alternativa eficaç a l'antic cartell de 'Es traspassa' o al boca-orella i, a més, ofereix assessorament al nou emprenedor per fer créixer i modernitzar el negoci", ha explicat Abad, que ha assegurat que el servei cobreix una autèntica necessitat per donar solució a l'empresari que vol tancar i, a la vegada, crear una oportunitat per a un emprenedor. Reempresa materialitza unes dues operacions de compra-venda a la setmana.

Monràs ha assegurat que l'Ajuntament de Mollet "és obert a qualsevol iniciativa que tingui la clara voluntat d'ajudar el teixit empresarial, en aquest cas evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació al municipi". L'alcalde de Mollet ha destacat que durant l’any 2013 els serveis d'ocupació municipals han ajudat a la creació de 40 empreses noves a la ciutat i a materialitzar unes 900 insercions al mercat laboral.


El president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha destacat que el Centre de Reempresa de Catalunya és un repte important i molt reeixit per a la Diputació. "La col·laboració amb el món privat és molt efectiva i fer-ho a través de les empreses municipals d’ocupació ha estat un veritable encert", ha apuntat. La Diputació i Cecot van signar fa més d'un any i mig un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa com a model d’emprenedoria i creixement empresarial consolidat a la demarcació de Barcelona.

 

Participació