La volta al món de vàter en vàter

El fotògraf vallesà Siqui Sánchez presenta un projecte que vol ser "una radiografia de l'estat del món" a través de la idiosincràcia de lavabos dels cinc continents

per Redacció, 15 de gener de 2014 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vàters solitaris i inhòspits a la volta al món de vàter en vàter que ha fet, literalment, Siqui Sánchez Foto: Siqui Sánchez

El fotògraf vallesà Siqui Sánchez obre la temporada expositiva de l'Espai d'Arts de Roca Umbert, a Granollers, amb ToiletPlanet, una mostra que s'inaugura aquest dimecres, dia 15 de gener, i que vol ser "una radiografia de l'estat del món a través dels vàters". L'exposició, la primera de l'any a l'espai granollerí, es podrà visitar durant deu dies, fins al dia 25 de gener.


El propòsit de "Toilet Planet" és, segons l'autor, "mostrar la diversitat del món a través d'un estri que tots fem servir a diari i i que, ens n'adonem o no, ens està definint com a societat". L'exposició recull fotografies de lavabos dels cinc continents, de diferent aparença, forma i color. "Des de simples forats a terra, als formidables artefactes futuristes japonesos. Dels espectaculars urinaris amb videojoc incorporat d'on no voldries marxar, a depriments latrines on no voldries haver d'entrar mai. Dels rancis cublicles de plàstic, a impressionants obres d'art modernistes", segons explica Siqui Sánchez al text de presentació.

Cultura, llibre i campanya de micromecenatge

"Que l'embolcall sigui més o menys elegant, més o menys confortable, ens diu molt del nivell de vida, dels costums i de les maneres de pensar d'una societat. El lavabo no és només una necessitat bàsica universal, sinó també una manifestació de la cultura i de la creativitat humana, dels principis i dels valors en què es basen les societats que els construeixen", afirma Siqui Sánchez sobre la motivació d'aquest seguit de fotografies. 

Però "ToiletPlanet" és més que una exposició: és un projecte al qual l'autor ha dedicat cinc anys de recerca de vàters d'arreu del món. Un cop completat el periple i amb una obra de gruix i consistència, Sánchez busca el finançament per publicar el llibre a través del portal de micromecenatge Verkami, oferint als interessats la possibilitat de comprar el llibre per avançat i d'obtenir interessants recompenses.


Activitats paral·leles a l'exposició
El dissabte 18 de gener, a dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc a l'Espai d'Arts l'activitat per a tota la família "Un lavabo planetari" i la conduirà l'artista Pau Farell, col·laborador de NacióGranollers . Els participants faran un viatge per lavabos de tot el món per descobrir-ne les excentricitats i rareses més particulars i divertides. Després, inventaran i dibuixaran el seu propi lavabo. El taller és gratuït i començarà a dos quarts de sis de la tarda.

Enllaç del projecte 'ToiletPlanet' a Verkami

Targetó de l'exposició 'ToiletPlanet' a l'espai d'arts de Roca Umbert Foto: Roca Umbert

 

Participació