L'Ajuntament de Mollet multarà els bancs amb pisos buits

Primer el Consistori reclamarà que es posin en lloguer o es cedeixin a l'Oficina Local d'Habitatge

per Redacció , 8 de gener de 2014 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Mollet del Vallès, en una imatge d'arxiu. Foto: Aj. Mollet

L'Ajuntament de Mollet segueix l'exemple de Terrassa (Vallès Occidental) i també multarà les entitats financeres que tinguin pisos buits. És el primer municipi del Vallès Oriental en fer-ho. Les sancions aniran de 3.000 fins a 900.000 euros. L'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament ha començat ja la tramitació de requeriments a les entitats bancàries perquè facilitin l'ocupació dels habitatges que tenen en propietat i que estan buits. El Consistori molletà dóna dues possibilitats: cedir els habitatges a l'Oficina perquè aquesta els posi en lloguer social o bé llogar elles mateixes el pisos que tenen buits. En cas que les entitats financeres no facin cas del requeriment, l'Ajuntament imposarà multes coercitives, que s'aniran repetint fins que l'entitat faci cas del requeriment.


L'Ajuntament explica que aplicarà aquesta mesura en compliment de la Llei 18/2007 de dret a l'habitatge, que considera que un pis està buit quan porta més de dos anys deshabitat sense causa justificada. Davant l'escassetat d'habitatge social i les nombroses famílies que estant patint desnonaments o dificultats per pagar la hipoteca, l'Ajuntament de Mollet vol evitar amb aquesta mesura que bancs i caixes mantinguin habitatges buits a l'espera de poder obtenir-ne major benefici. A la ciutat hi ha 400 pisos propietat d'entitats financeres. L'Ajuntament ha començat la tramitació d'aquesta mesura, que li permetrà identificar quants d'aquests pisos es troben actualment buits.

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa setmana la la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha presentat mocions als ajuntaments de Granollers, les Franqueses (en aquest municipi conjuntament amb Càritas Sant Francesc de Bellavista) i la Roca perquè se sancionin els bancs que mantenen habitatges desocupats. La moció, que serà presentada per la PAH a tots els ajuntaments de Catalunya, té per objecte que els consistoris puguin establir un sistema de sancions progressiu a les entitats financeres que mantinguin desocupats injustificadament habitatges de la seva propietat, tal com s'està fent ja a Terrassa (Vallès Occidental), com a conseqüència de la reiterada pressió de la PAH d'aquesta localitat.

 

Arxivat a:
Política, Mollet, banc, multa, buits, pisos
Participació