Alpina publica el nou mapa excursionista de la Serralada de Marina

Comprèn per primera vegada els dos espais protegits de la serralada, amb els nous límits aprovats recentment

per Redacció , 8 de gener de 2014 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Editorial Alpina presenta la nova edició del mapa excursionista de la Serralada de Marina, una gran novetat impresa pels amants del muntanyisme i el senderisme. La popular editorial amplia el seu catàleg amb una obra que pot ser referencial, ja que, amb anterioritat, ja va publicar el mapa de Sant Mateu l'any 1954, i el 1998 el del Parc de la Serralada Litoral. Però mai abans s'havia cobert la totalitat de la serra, ni tampoc s'havia fet amb "la precisió i rigor d'aquest nou mapa", tal com assenyalen els responsables de l'edició.

Per serralada de Marina s'entén la cadena muntanyosa que s'estén en paral·lel a la línia de la costa central barcelonina, una cadena que s'eleva ràpidament entre la costa marina del Maresme i el Barcelonès i la plana del Vallès, i que enllaça la serra de Collserola amb els massissos del Corredor i el Montnegre. Es tracta per tant, d'una àrea densament poblada, on la serra esdevé un gran pulmó verd que té un paper ecològic fonamental pel fet de posar en contacte el litoral amb les valls interiors. Estructuralment, forma part de l'anomenada Serralada Litoral Catalana.


Un nou mapa inèdit
El nou mapa comprèn per primera vegada els dos espais protegits d’aquesta serralada: el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina, amb els nous límits aprovats recentment. A més, "com a bon mapa excursionista", incorpora tota la xarxa de senders senyalitzats dels Parcs (els senders locals), així com els GR’s i PR’s.


El mapa també s'acompanya d'una guia amb diverses propostes d'itineraris i tots els serveis i punts d'interès de la zona, per facilitar l'accés als qui per primera vegada es vulguin endinsar en aquest àmbit, o bé per oferir noves possibilitats als que ja hagin tingut l'oportunitat de conèixer-lo.

 

Participació