1 de 10

Els Mossos desmantellen el projecte Pilla Pilla amb una cinquena detenció

Busquen una sisena persona | Sol·licitaran al jutge el tancament dels perfils a Facebook i a Twitter i de la pàgina web del grup de joves que assetjava gais a Granollers i les Franqueses

per Redacció, 24 de desembre de 2013 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge d`un dels vídeos enregistrats al Vallès Oriental. Foto: Youtube

Els Mossos d'Esquadra donen per desarticulat el grup impulsor del projecte Pilla Pilla amb la detenció d’una nova persona i la imputació d'un menor d'edat. En total, s'han detingut cinc joves del Vallès Oriental, d'entre 19 i 24 anys, entre les quals hi ha el líder del grup, d'origen ucraïnès. A més, s'ha imputat un menor d'edat, també com a suposat autor dels delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions. Tots ells han passat aquest dimarts a disposició judicial.


Els Mossos d'Esquadra han identificat també una setena persona, membre d'aquest grup, que actualment està en parador desconegut, motiu pel qual serà citada a declarar en qualitat de denunciada per part del jutjat encarregat d'aquest cas. Els agents també sol·licitaran al jutge el tancament dels perfils a Facebook i a Twitter (tot i que ja no estan actius) i del grup creat a la pàgina web www.hispachan.org

Un grup homòfob

El projecte Pilla Pilla és un grup de nova creació format per joves que, com va avançar NacióGranollers, fent-se passar per menors d'edat contactaven amb persones de tendència homosexual mitjançant diversos xats, concretaven una cita en un lloc discret i escollit pels membres del grup (habitualment a Granollers i les Franqueses) i, un cop es realitzava la trobada, retenien i coaccionaven a la víctima. Tractaven a la persona citada de pedòfil i l'obligaven a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup enregistraven amb una càmera de vídeo eren publicades amb posterioritat a Internet.

En relació al grau de participació de cadascun dels implicats, els investigadors han pogut determinar que el grup estava dirigit per un jove, de 19 anys i d'origen ucraïnès, que era la persona que es feia passar per menor d'edat en les pàgines de contactes i la que concertava les cites amb les víctimes. En tot moment aquesta persona exercia el rol de líder dins d'aquest grup i la resta es repartia les tasques per tal d’abordar les víctimes i intimidar-les, per gravar en vídeo les trobades i per controlar i vigilar l’entorn amb l’objectiu d’evitar la fugida de la víctima.


Relacions amb un grup neonazi
Fruit de les declaracions dels primers quatre detinguts, els investigadors van poder identificar la resta dels components del projecte Pilla Pilla, que està format per set persones, totes elles veïnes de la població les Franqueses del Vallès, tot i que en un primer moment la policia catalana havia apuntat que eren de Granollers. La investigació ha permès relacionar el Projecte Pilla Pilla amb el grup neonazi Occupy Pedofilya de Rússia. Fins ara, els detinguts han difós vídeos de com a mínim tres de les seves víctimes. Dues persones han denunciat el cas a la policia.
Participació