1

Les Franqueses augmenta el pressupost en un 19%

L'equip de govern aprova en solitari uns comptes que destinen poc més d'1 milió d'euros per a inversions

per Redacció , 20 de desembre de 2013 a les 19:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal de les Franqueses celebrat aquest dijous al vespre ha aprovat el pressupost del 2014. Com ja va succeir amb els del 2013, l'equip de govern ha aprovat els comptes en solitari, amb tota l'oposició en contra. El pressupost ascendeix a 18.081.573 euros (inclou l'Ajuntament, el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut, el Patronat Municipal d'Esports, Entorn Verd SA i Dinamització Econòmica, SL); això suposa un augment del 19% respecte el de l'any passat. Aquest increment es deu al major nombre d'inversions previstes per al proper exercici, a l'amortització dels préstecs i a les obres del polígon industrial situat al Sector N.

"Aquest increment de la despesa és assumible gràcies a l'evolució positiva dels ingressos en aquest 2013, i a les subvencions de la Diputació de Barcelona i del programa del Pla de Barris de la Generalitat", apunten des de l'Ajuntament. L'alcalde i regidor d'Hisenda, Francesc Colomé, ha titllat el pressupost del 2014 com "el més social de la història de les Franqueses". Concretament, explica que s'apuja la partida destinada a ajuts socials directes de 40.000 euros fins als 90.000, i que es dobla la quantitat destinada a plans d'ocupació per a franquesins en situació d'atur, la qual passa dels 70.000 euros als 140.000 euros.


Un milió d'euros en inversions
Del nou pressupost, Colomé també en destaca el capítol d'inversions, que puja a poc més d'un milió d'euros. Els projectes més importants inclosos en els comptes de l'any vinent són la reforma de la plaça d'Espanya (tot i que la gran majoria de la inversió no la fa el Consistori); la reforma del teatre del Casal Cultural de Corró d'Avall; l'adequació de l'equipament de l'antiga escola bressol Massagran, per convertir-lo en la seu de l'Ajuntament a Bellavista; l'adequació de la zona esportiva i cultural de Llerona, cedida per la Parròquia; la reforma de la Casa de la Mestra de Marata; l’adquisició de dos vehicles per a la Policia Local; i la construcció de dos ascensors al pont per a vianants de Bellavista, que creua la via del tren de la línia de Portbou.

 

Participació